2007/02/08

Walmart - Always low prices. Always!!

Phwahaha!! Den samlede amerikanske venstrefløj af miljøfantaster, Michael Moore-tilhængere og socialister må fryde sig i disse dage. For endelig er det lykkedes at få skovlen under Walmart. Sagen er, at en amerikansk domstol har sagt god for, at op til 2 mio. kvinder kan sagsøge Walmart for kønsdikrimination. Hvis kvinderne vinder retssagen, kan det koste detailkæden, som er verdens største med en omsætning på over 300 mia $ pr. år, flere mia. kr.

Walmart har længe været en torn i øjet på de frelste. Kæden beskyldes for underbetaling, at låse natarbejdere inde, give dårlige benefits osv. Endvidere er der beskyldninger om, at Walmart ligefrem skulle være til skade for Amerika. Sandheden er dog en helt anden: Walmart er vel nok den største anti-fattigdomsmaskine i USA. Deres "always low prices. Always!" giver kædens kunder - hovedsageligt middel- og lavindkomst familierne - en langt større købekraft end de hellere ville have.

Når Walmart indgår en aftale med en ansat, må vi gå ud fra, at det er en frivillig aftale. Dette vil naturligvis gavne begge parter - eller ville aftalen aldrig blive indgået. Dette gælder også, når Walmart indgår en aftale med en kvinde. Det kan da godt være, at der gives højere løn til mænd, men hvis kvinderne er utilfredse med dette, kan de bare lade være med at arbejde dér. Det kan godt være at Walmart "diskrimination" (hvis der vitterligt er tale om diskrimination) ikke er videre sympatisk, men det må alle, der har respekt for den private ejendomsret, alligevel acceptere.

For bryder man sig ikke om Walmart, kan man købe ind et andet sted. Så må Walmart enten ændre sin praksis eller gå konkurs. Trods den megen kritik ser vi alligevel, at flere og flere amerikanere køber ind Walmart's "Superstores". De vil ikke gå glip af Walmart mange gode tilbud og lave priser.

Til sidst kan vi slutte af med et citat af Walmarts grundlægger, Sam Walton: "There is only one boss. The customer. And he can fire anybody in the company from the chairman on down, simply by spending his money somewhere else"

1 Comments:

Anonymous Lau said...

Hvad mener du med "de frelste"?

Der er nok en del der, arbejder i walmart, som vil kalde sig frelste og som ikke vil synes at deres arbejdsplads er en torn i øjet på dem selv.

søn. feb. 11, 03:12:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home