2008/12/23

3 års fødselsdag på bloggen

Efter en længere pause her de sidste par uger, er bloggen såmænd fyldt tre år.

Det første indlæg blev skrevet af Lau en sen nattetime omkring Barcelona målsætningen vedr. forskning.

Det er ca. en måned siden, jeg sidst har skrevet noget herinde. Nu er det dog endelig blevet juleferie, og så er det på sin plads at ønske alle en glædelig Jul og et godt Nytår.

Problemet med, at have en blog der lover libertarianske kommentarer til nyhedsstrømmen er, at man oftes ikke ved, hvor man skal starte og hvor man skal slutte.

I min naive tro på, at bla. Kasper Elbjørn har ret, når han citerer Uffe Elleman i sin klumme på 180grader
Man skal ikke true med at gå, man skal altid true med at blive.

har også jeg været medlem af Venstre i en længere årrække.

Regeringsperiodens eneste lyspunkt har dog vist sig at være skattestoppet. Hvilket ikke har været en hindring for at Danmark kan brøste sig af verdens højeste skattetryk. I medierne er man dog nu vidne til, at Lars Løkke kan se fornuften i, at fjerne topskatten. For to år siden var hen ellers imod. Det kunne være rart, hvis det var interne drøfftelser, der er skyld i kovendingen, så ville det meninge medlem af Venstre da ikke have spildt sin tid og kontingent penge. Det tyder dog mere på, at det er eksterne impulser fra bla. Cepos, der har rykket danskernes holdning til topskat og at en million betaler venstrefløjensmisundelsesskat hjælper også på det. En sand politiker af den populistiske slags ved derfor godt, hvad han så skal mene.

I 2009 er der EP valg. Venstres spidskandidat er Jens Rohde, som jeg på internt møde har oplevet sige, at topskat kun var sådan nogen som Henning Dyrmose der betalte. Selv om han havde ret i påstanden, hvilket de fleste er klar over ikke er tilfældet, så undrede det mig, at en Venstremand, der burde være for frihed og ejendomsret, kan sige sådan noget til en forsamling af venstrefolk uden at blive rullet i tjærre og fjer.

Det skete som bekendt ikke, og Jens Rohde skal nok formå at blive valgt til Europa Parlamentet. De liberale, der måske er tilbage i Venstre ud over mig selv, burde læse David Karsbøls klumme: Hvad laver man egentlig i Venstre?
Partipolitik og liberalisme er tilsynladende uforenlige størrelser. Der sker et eller andet med folk, når de for andres penge kan blande sig i snart det ene og snart det andet.

2009 må blive året, hvor den liberale vender de borgerlige ryggen ved EP og kommunalvalget. En sådan lærestreg vil kunne mærkes. Med David Karsbøls ord, så brug 2009 til at klip jeres hæk eller læs en bog. Så er I i det mindste ikke til grin for jeres egne penge (og tid).