2009/04/10

Politiets jagter ulovlige våben i endetarmen

Kan man gemme ulovlige våben i endetarmen? Ifølge politiet er svaret tilsynladende ja. I går skrev jeg om hvordan Københavns Politi misbruger visitiationszonen til at chikanere en butiksejer og hans kunder. Da man oprettede visitationszonen skete det med henvisning til ulovlige våben. Endetarmsundersøgelser er derefter blevet en del af repertoiret i hvert fald i følge næstformanden for Nørrebro lokaludvalg Mogens Petersen. I sagen som Mogens Petersen henviser til, er det gået ud over ældre mellemøstlige mænd, og det har næppe været hæmorider, som politiet har kigget efter.

Magtmisbruget overrasker mig ikke. Ledelsen af Københavns Politi har oprettet en ulovlig visitationszone i Københavnsområdet. Ledelsen legitimisere dermed magtmisbrug i organisationen. Ledelsens holdning til lovgivning siver ned i organisationen, så når de menige politifolk sættes på arbejde i den ulovlige visistationszone, så skal der mindre til at overskride grænserne for en normal visitiation. Resultatet er derfor intimiderende opførsel fra politiets side, over for de borgere som organisationen er sat i verden for at hjælpe.

Politiformand Peter Ibsen udtaler:
Man skal finde en balance. Det er selvfølgelig sådan, at uskyldige ikke skal rammes af det her


Til den chikanerende opførsel på Nørrebro mener Peter Ibsen:
Er der nogle, der synes de har behov for at klage, så vil statsadvokaten tage sig af det

Det burde ikke være nødvendigt at bede politiet oprette visitationszoner efter lovgivningen og i det hele taget opføre sig på en måde der der politikorpset værdigt.

Peter Ibsen:
Jeg skal da ikke afvise, at der i et enkelt tilfælde sker en fejl derude, så skal man selvfølgelig beklage den fejl

Enkelte fejl, hvad snakker du lige om. Det er efterhånden systematiske brud på lovgivningen.

Peter Ibsen:
Men det er lidt svært med den ene hånd at sige, at nu vil vi det her bandeuvæsen til livs - og når politiet så griber ind og går lidt hårdhændet til det, så er det også et problem

I foretager endetarmsundersøgelser på borgere, der ikke er bandemedlemmer. Selvfølgelig kommer der kritik.

Jeg forventer ikke, at nogen følger Peter Ibsens opfordringer til at klage over politistatsmetoderne på Nørrebro. Peter Ibsen opfordrede i en pressemedelelse i september til at stoppe kritiken af politiet:
Det skal saftsuseme stoppe. Og det skal stoppe hurtigt. Der har altid været tilfælde af svigt og fejlprioriteringer i politiet. Der vil altid være tilfælde. Det væsentlige er, at vi lærer af dem. Og det gør vi faktisk. Stop så heksejagten

Konklusionen må være, at politiet ikke lærer af sine fejl.

Herfra er en opfordring til Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen om at bruge sin cand.jur. uddannelse til glæde for københavnernes retssikkerhed og til ulempe for de kriminelle.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Våben kan jo skilles ad i smådele.

falkeøje

fre. apr. 10, 07:14:00 PM 2009  
Anonymous Lasse said...

@Falkeøje

Ja, det giver jo rigtig meget mening. Jeg har længe haft mistanke om, at grupper af indvandrere skiller våben ad i flere dele, og propper hver en del op i røven, eller noget...

fre. apr. 10, 10:48:00 PM 2009  
Blogger Balder said...

Indtil videre er det jo ikke bevist at det er foregået.

Men hvis det er sand er det en skandale.

lør. apr. 11, 10:17:00 AM 2009  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@ Balder

Det er korrekt at den konkrete sag ikke bevist. Det er dog et faktum, at politiets visitationszone ikke er efter reglerne.

Det er også et faktum at fem betjente tidligere har fået en reprimande for at ulovlig visitation af en ung mand.

De tvang den unge mand til at trække bukserne ned og løfte op i nosserne. Metoden er, udover at være ulovlig, ren chikane.

Politiet fortsætter med den ulovlige visitationszone, så tvivlen kommer ikke politiet til gode i de to sager, som jeg har noteret mig på det seneste.

Visitationszonen er en skandale.

lør. apr. 11, 03:53:00 PM 2009  

Send en kommentar

<< Home