2009/04/08

Skød efter indbrudstyve. Fænglset i 13 dage

Forsvarer du din ejendom i Danmark så bliver du fængslet.

Nej, det er ikke urmagersagen jeg vil tage op igen. Klokken 5 onsdag morgen overraskede en 57 årig mand to indbrudstyve og skød efter dem med et haglgevær. Den ene af de kriminelle blev såret af hagl i ryggen. De to kriminelle flygtede ud til en ventende bil med to medsammensvorerne. Pga. tyvens sår i ryggen blev de 3 andre kriminelle enige om at køre på skadestuen.

Politiet anholdte derefter alle sagens 5 parter. De fire uduelige kriminelle blev løsladt efter en sigtelse for indbrydstyveri. Deres offer, den 57 årige mand, blev varetægtsfængslet i 13 dage med en sigtelse om hensynsløst at udsætte andre for fare.

At blive varetægtsfængslet for at udsætte andre for fare er absurd når skudet tilsynladende blev affyret som modreaktion på tyvenes indbrydsforsøg. Indbrudstyvene har valgt at handle på en måde, hvor de må påregne at møde modstand. Har de ikke påregnet at møde modstand skyldes det givet vis anklagemyndighedens nidkære beskyttelse af politiets voldsmonopol. Det vides ikke hvad den 57 årige har sagt til dommeren, da sagen var for lukkede døre. Med de informationer BT artiklen giver, må det konkluderes, at varetægtsfængslingen er ude af proportioner. Den 57 årige er kun til fare for kriminelle, der vil stjæle fra ham. Politiets beskyttese af deres voldsmonopol er dog kun til skade for borgerne og til gavn for de kriminelle.

Hvad forventer politiet at manden skulle have gjort over for indbrudstyvene? Købt en Whopper til dem?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dette emne skal og må være et valgkamptema til næste valg.
Det er utåleligt, at statsmagten på den måde blander sig, når folk forsvarer deres velerhvervede ejendom.

falkeøje

tors. apr. 09, 10:04:00 AM 2009  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, men hvordan?

Den røde blok er jo kun fortaler for retssikkerhed, når det handler om at beskytte stenkastende demonstranter.

Blå blok plejer at være stærke på retsområdet, fordi strengere straffe til kriminelle appelerer til vælgerne. De seneste års lovgivning har dog istedet taget udgangspunkt i, at politiet nu kan opføre sig som om, alle borgere er kriminelle.

Rød blok holder med de kriminelle og bruger retssikkerheden til at ville beskytte kriminelle.

Blå blok holder med politiet og vil lade retsskikkerheden bero på politiets skøn.

I midten er så de borgere, der ikke krænker deres medborgeres liv og ejendom. De kommer i klemme mellem kriminelle og politiet. Får du stjålet dine ting, så opklarer politiet det ikke. Gør du modstand mod tyven, så bliver du varetægtsfænglset af politiet.

tors. apr. 09, 03:40:00 PM 2009  

Send en kommentar

<< Home