2006/01/05

DR holder sammen på samfundet?

Politiken: DI ønsker at DR skal outsource mere af deres produktion og holde sig fra at producere underholdningsprogrammer.

Statsradiofoniens nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen ønsker dog ikke at sende flere af licenskronerne ud af huset:
»DR skal fortsat spille en rolle som det kit, vi har brug for til at holde sammen på samfundet. Hvis politikerne vælger at balsamere DR, træffer de en meget afgørende beslutning om fællesskabet og sammenhængskraften i Danmark«, sagde Lisbeth Knudsen.

Hvem er "vi" og ville samfundet virkelig falde fra hinanden uden Danmarks (Demokratiske) Radio? Hvordan mon samfundet hang sammen før radio og tv?

Kim Jong Il er dog sikkert enig i at en statsstyret TV kanal er nødvendig for at holde sammen på samfundet. Derfor sørger den Nordkoreanske TV kanal for både nyheder og underholdning. Helt uafhængigt af økonomiske interesser.

Artiklen lufter til sidst et synspunkt om at public service kan håndteres af andre end DR:
Men er det naturgivent, at Danmarks Radio er bedst til at levere public service?

Nej, mener medierådgiver Thomas Madsen-Mygdal. Han foreslår, at politikerne giver public service-midlerne til dem med de bedste idéer.

Her er et andet forslag: afskaf statsstyret "public-service" og lad borgerne selv give deres penge til de medier som hver enkelt mener har de bedste idéer.

2 Comments:

Blogger Thomas said...

Tjah, tror bestemt på at public service har sin funktion.

Vi bruger også en 5-8 milliarder om året på dette område når man tager tv, film, aviser, tidsskrifter, mv.

Men det er behov for at decentralisere så vi får mest mulig public service for pengene.

lør. jan. 07, 11:23:00 PM 2006  
Blogger Lau T. said...

Jeg er enig i at der er behov for decentralisering. Det opnås bedst ved at adskille stat og presse, og lade folk vælge hvilke medier de vil betale for.

Dvs. at ophæve licensen og lade DR fungere på markedsvilkår, uafhængigt af staten. Det samme gælder TV2.

Det er ikke alle der er begejstrede for DRs redaktion og vil betale for DR, ligesom det ikke er alle der vil abonnere på Jyllands Posten.

De penge jeg bruger på film, aviser mm. er ikke "vores" penge, som folk har ret til at tiltvinge sig for at bruge på "Hit med sangen" og TV Avisen.

Hvis de forskellige statslige institutioner har noget at sige, kan de udsende en presse-meddelelse. Der er ikke rigtig noget information som TV Avisen sender som man ikke kan få i private medie, som fx dagblade.

Ligesom at staten ikke skal blande sig i den papir-baserede fri presse, bør den heller ikke blande sig i den elektroniske presse.

tir. jan. 10, 02:29:00 AM 2006  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home