2007/11/21

Socialisters hadeord: Penge

I dag kan man læse i Kristeligt Dagblad, at staten skal hjælpe os med at drikke mindre.

Det er den britiske tænketank Nuffield Council on Bioethics, der er kommet frem til, at mennesker er for dumme til selv at tage beslutninger.

Formanden for tænketanken Lord Krebs udtaler.
Staten har en forpligtigelse til at sørge for, at befolkningens helbred er godt, og det kan betyde, at der skal indføres restriktioner af vores valg.
Man kan undre sig over, hvorfor staten egentlig skal blande sig i folks private anliggende. Svaret kommer Kristeligt Dagblad med.

Hver dansker skyller hvert år 11 liter ren alkohol ned. Det koster den danske stat omkring 10 milliarder kroner i udgifter til behandling af alkoholskader, spirituskørsel og ballade lavet af berusede mennesker. (red. alle områder kan skæres væk, hvis man fjerner ansvaret fra staten, og giver det tilbage til de retsmæssige ejere: Befolkningen)

Igen er vi tilbage til socialisters store fjende. Penge. Men læg mærke til, at hver gang en socialist åbner munden, så snakker personen om penge. Hvordan skal vi skaffe flere penge til staten? Hvordan tvinger vi folk til at blive sundere, så vi kan spare penge på vores sundhedsvæsen?

Hvorfor ikke bare lade folk selv bestemme? Behøver vi i virkeligheden 179 halvguder, som kan slå os i hovedet og fortælle os, at vi er dumme?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mit hurtige overslag baseret på de tal siger mig at der er negative eksternaliteter svarende til 181kroner pr liter ren spiritus.

Så vidt jeg kan regne ud svarer det nogenlunde til det nuværende niveau (afgiften er lavere på øl, højere på spiritus).

Hvad man ikke kan regne med er al den ballade der vil opstå når folk begynder at kede sig som følge af et reduceret udbud, eller de problemer som hjemmebrænderierne vil skabe. Sverige og Norge er jo ikke just lykkeland, selvom alkohol er meget dyrt der.

ons. nov. 21, 08:58:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home