2008/10/20

Tåbelig rygepolitk

Passiv rygning er ikke skadeligt alligevel er der indført rygeforbud.

Læs klummen på 180grader:
Man indånder en lige så stor mængde kræftfremkaldende giftstoffer ved to timers ophold i røgen fra et almindeligt restaurationskøkken, som man indånder ved 300 timers ophold i en tilrøget bar. Det er også den samme mængde, man får i kroppen, når man spiser 1 (én) grillet pølse.


Derudover har man indført advarsler på tobaksvarer, der dog har den effekt at rygerne ryger mere:
Når man ser på grafikken, at rygning kan dræbe, så læser man det ikke som ryger. I stedet sker der det, at man bliver stimuleret og får lyst til at ryge. Så det har faktisk den stik modsatte effekt. På trods af at det rent rationelt ikke giver mening, så er det rent underbevidsthedsmæssigt det, der styrer vores trang til at ville ryge mere

Istedet for tåbelige forsøg på adfærdsregulering burde politikerne genindføre ejendomsretten på dette område:
1. Lad ejerne selv bestemme om folk må ryge eller ej på deres ejendom.
2. Lad folk selv bestemme om de vil ryge eller ej.

8 Comments:

Anonymous Amila Jasarevic said...

Du indleder med "passiv rygning er ikke skadeligt", men siger derefter, at det er? Kan du bestemme dig? :)

man. okt. 20, 06:30:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

He he din provo.

Pointen er selvfølgelig at faren ved passiv rygning er så marginal, at man lige så godt kan forbyde spisning af grillpølser.

Men hvorfor stoppe her. Drikker du 100 liter vand, så tager dine organer skade. Så kan man jo også forbyde vand, med den begrundelse at det kan være farligt.

Det er selvfølgelig absurd. Ligesom rygeforbudet er det.

man. okt. 20, 07:15:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

Tæt ved min lokale Fakta ligger en grillbar. Friturestanken ligger som en giftsky over hele kvarteret. Jeg priser mig lykkeligt over jeg ikke bor tættere på, for det ville betyde man aldrig ville kunne sidde på altanen eller have et vindue åbent, uden at skulle indånde stanken. (Grillbaren har i øvrigt i gennemsnit to kunder i timen.)

Min nabo har to motorcykler der jævnligt skal luftes, nogle gange flere gange om dagen.
Den ene af dem får ruderne til at klirre og kan stadigvæk høres når den er mere end en kilometer væk. Selvfølgelig kan den ikke bare starte og køre. Den skal helst varme op i en fem minutters tid før den kan komme af sted. Hele nabolaget kan nyde larmen flere gange om dagen når han kører små-ærinder. Især er det fedt når hans gæster tager afsked kl. 12 om natten mens motorcyklerne varmer op. Så kan vi nemlig ved siden af motorlarmen følge med i hele samtalen, fordi de er nødt til at råbe for at overdøve larmen. Han er i det hele taget meget glad for larm, så hans ghettoblaster står gerne på græsplænen og kører en af de mange afsindige danske kanaler der spiller hiphop og anden syg musik afvekslet med reklamer og smart studeværtslir. For fulde gardiner selvfølgelig. Selvfølgelig slukker han den ikke mens han er inde i huset for at spise eller andet.

Rigmænd der har for mange penge flyver i tiltagende grad rund i små flyvemaskiner og ødelægger med deres larm udendørsoplevelsen for tusindvis af mennesker samtidigt.

Alt dette er tilladt og lovligt.

Men lidt røg i et lokale, og fanden er løs.

tir. okt. 21, 11:26:00 AM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

"Men lidt røg i et lokale, og fanden er løs."

Endda røg i et lokale, som er underlagt privat ejendomsret.

tir. okt. 21, 06:36:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

Medicinalbranchen står bag rygeforbudene:

http://www.180grader.dk/nyheder/Betalte_medicinal-giganter_for_at_f_rygeforbud_i_Europa.php

En kæmpe skandale ...

ons. okt. 22, 01:17:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

"Endda røg i et lokale, som er underlagt privat ejendomsret."

Så evigt rigtig. Men ikke nok med det: nu er det ikke længere kun selve røgen, men også lugten efter at smøgen er slukket og huset luftet ud, der kan få allergiske reaktioner til at blusse op hos hjemmehjælpere eller børn...

Gad vide hvordan befolkningen i det hele taget overlevede for tredive år siden. Hvis de moderigtige observationer / påstande har noget på sig burde der have været sygdomsepidemier der fik hele samfundet til at gå i stå..

Måske er det alle de her reagensglasbørn der er problemet; de er undfanget i et sterilt glas, og har aldrig fået almindelig immunitet overfor omverden.

tor. okt. 23, 06:51:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@ John Doe

Det er morsomt at en ikke ryger konference er finansieret af medicinalbranchen, når det tit er et mod argument i andre sammenhænge hvem der finansieret en konference. F.eks. den tidligere liberale Jesper Schou der på 180grader kalder kritikere af rygeforbudet for købt af tobaksindustrien.

@ Johnny Doe

Ja, det er utroligt at der i dag er 7 milliarder+ mennesker på jorden, på trods af rygning i flere århundrede.

fre. okt. 24, 07:07:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

Ikke nok med at medicinalbranchen har finansieret en ikke-ryge konference. De har også finansieret EU's officielle rapport om passiv rygning i 2006:

Frankrigs førende tobaksekspert siger at rapporten er manipuleret til at vise stor farlighed ved passiv rygning:

http://www.180grader.dk/nyheder/Betalte_medicinal-giganter_for_at_f_rygeforbud_i_Europa.php

Det kører rigtig godt for anti-tobaks tosserne ...

man. okt. 27, 06:41:00 PM 2008  

Send en kommentar

<< Home