2007/02/28

Kan man snyde D(D)R?

Det skriver Berlingske i hvert fald at diverse TV og computerbutikker gør. For disse butikker "snyder" D(D)R ved ikke at indberette slag af Pc'er og Computere. Jeg vil mene, at de give kunden en god service. Merlin svarer lige ud at de ikke gør det, Zitech vil lige frem garantere, at de ikke gør det (og hvis det er et TV, vil det blive indberettet som et Pc-skærm). Hos Fona indberetter de det, men som de oplyser, så kan man altid skrive en adresse på garantibeviset som allerede betaler Licens. Jeg kan godt lide, at DDR er overrasket over det:
Chefen for DR Licens og Programservice, Rikke Sloth, er lidt overrasket.
»Om det er ond vilje eller for-glemmelse, ved jeg jo ikke. Men vi kan jo ikke gøre noget. Det er op til branchen selv at holde justits,«siger hun.
Hun tror stadig på, at folk rent faktisk gerne vil betale for D(D)R Tv. Og så er der hendes definition på ond vilje, det må åbenbart værre når man ikke vil betale for noget, man ikke bruger eller har intentioner om!

2 Comments:

Blogger AnnaLyttiger said...

Hvordan vil de indberette, hvis man stiller op og køber en PC kontant, og ikke tegner forsikring på den?

tor. mar. 01, 03:54:00 AM 2007  
Blogger Jesper Juul Andersen said...

Ifølge Fona så sker det gennem garanti beviset. Men reelt bør det vil værre muligt at troppe op, købe et TV uden garantibevis også gå uden at man opgive sin adresse.

"I Fona-kædens 64 forretninger følges loven derimod:

Indberetter I til DR's licenskontor, hvis jeg køber en computer?

»Det er sgu et godt spørgsmål - et øjeblik. Jo. Det sker via garantibeviset. Det går gennem hovedkontoret ligesom med tv-apparaterne.«"

tor. mar. 01, 10:34:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home