2007/02/01

Udkonkurrer forstenede institutioner, der prioriterer køn over kvalifikationer

Kønskvotering bliver diskuteret flere steder. Bl.a. havde P1 et program om det, Jørgen Mads Clausen har udtalt sig om det, Dorte Toft fra Berlingske Tidende har kommenteret det og det har Martin Ågerup fra CEPOS også gjort.

Nogle mener at bestyrelser overser kompetente kvinder alene pga. deres køn. I hvilket omfang det evt. foregår i dag og hvilke virksomheder der gør det ved jeg ikke.

De kvinder der mener at deres kvalifikationer bliver overset kunne måske starte deres egen virksomhed. De overlegne kvalifikationer burde være et rigtigt godt udgangspunkt for at konkurrere med virksomheder, der ikke ansætter den bedst kvalificerede arbejdskraft.

At starte sit eget og udkonkurrere nogle inkompetente virksomheder må da også være meget sjovere end at få nogle politikere til at tvinge en virksomhed til at ansætte én, og arbejde for nogle der egentlig ikke vil have én.

Hvis der er tale om private bestyrelser, så må ejerne ansætte lige hvem de vil. Og hvis de foretrækker at have medarbejdere eller folk i deres bestyrelser af et bestemt køn, så er det deres sag. Nogle virksomheder vil måske selv indføre en kønskvotiering fordi de mener det skaber en bedre bestyrelse. Det er i sidste ende op til ejerne at bestemme.

Det var det private. Det offentlige kan man ikke lige så nemt udkonkurrere på samme måde, hvis de er dårlige til at vælge folk. Det er endnu en grund til at det offentlige ikke skal fylde så meget.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home