2007/01/26

Vi opklarer ikke sagen, og I må ikke forsvare jer selv

Sådan må konklusionen nødvendigvis være når man læser DRs artikel om Politiets opklaringsprocent. Politiet har ikke mange chancer for at kunne opklare en røveri sag mod urmagere, men ve den der forsvare sin ejendom, så skal Politiet nok være der til at slå ned på røverioffret. Sådan er det i hvert fald i København.

Der hentydes naturligvis til den varetægtsfængslede urmager, hvor Politiet ironisk nok kun har fanget røverne, fordi de selv ringede ind pga. deres skudsår.

Politiinspektør Svend Foldager Pedersen fra Kbh Politi udtaler til DR, at

Han kan sagtens forstå, at urmager- og guldsmedebranchen er frustreret over den ringe opklaringsprocent, men han kan ikke umiddelbart se, hvordan hans afdeling kan gøre det bedre.

Herfra forslås det at man kunne begynde med ikke at forfølge røverioffrerne så nidkært som nu.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hvorfor politiet har varetægtsfængslet urmageren vides ikke. Jeg har svært ved at se, hvordan han skulle forhindre dem i deres opklaring.

fre. jan. 26, 02:46:00 AM 2007  
Anonymous Anonym said...

For ikke at krænke folkets retsbevidsthed?

Bemærkelsesværdigt nok så bliver de to betjente der nu sigtes drabet på en flugtbilist ikke varetægtsfængslet.

fre. jan. 26, 06:27:00 AM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Jeg tror nu mere det blot handler om at der i dansk retspraksis er opstået den norm at dommeren giver varetægtsfængsling når Politiet beder om det, og Politiet har udviklet normen om automatisk at bede om varetægtsfængsling stort set hver gang.

fre. jan. 26, 11:27:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home