2007/01/14

Højesteret har talt: 111 % i indkomstskat er ok

Sagen er ikke ny, og er desværre heller ikke specielt enestående. Det opstår engang imellem den situation at en borger med statsborgerskab i et land arbejder i en periode i et andet land. Kald det globaliseringen hvis man vil. Begge lande kræver så indkomstskat af borgeren, og det endda på trods af at de to lande ofte har lavet dobbeltbeskatningsaftaler til at hindre denne dobbelte skattepligt.

Til Berlingske Business kalder dr.jur. Niels Winther-Sørensen, ekspert i international skatteret, det åbenlyst urimeligt, at den samlede skat når op på 111 procent. Det tror jeg nu ikke men behøver at være ekspert i skatteret for at mene og dog. Hos Skat kan man ikke se problemet, for Højesteret har jo slået fast at skattepligten er i Danmark, så er det bare ærgerligt at borgeren har betalt skat til de engelske myndigheder. Skat ved specialkonsulent Leif Christensen mener det må være borgerens eget problem at kontakte de engelske myndigheder, for som han siger:
”Nu har den danske Højesteret talt, og derfor ligger sagen på englændernes bord. Han må nu tage kontakt til de engelske skattemyndigheder med henblik på at få en lempelse af dem”
Det er åbenbart ikke gået op for Skat, at den danske højesteret ikke har myndighed i England, ellers ville det jo være ligegyldigt at lave dobbeltbeskatningsaftaler.

4 Comments:

Blogger hjh83 said...

Selv sheriffen af Nottingham stjal ikke flere penge, end folk havde.

søn. jan. 14, 02:17:00 PM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Sikkert ikke, men nu havde de også en fordel i forhold til Sheriffen af Nottingham....de kunne gemme sig i skoven : )

man. jan. 15, 05:54:00 AM 2007  
Anonymous Henrik C said...

Herhjemme kan man da også gemme sig, hvis man er utilfreds... Ungeren er stedet det sker

man. jan. 15, 11:04:00 PM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Nu skal man jo, som det danske system er indrettet, rent faktisk have en indkomst for at kunne betale skat. Ved skattelettelser hører man derfor ofte folk på nas, blive forargede over at de jo ikke får del i skattelettelsen : )

tir. jan. 16, 05:23:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home