2007/01/17

Isskulptur studietur til Kina for 68.000 kr.

Kulturrådmand og tidligere borgmester i Århus kommune er hjemkommet sammen med en delegation fra Århus, fra en rejse til Harbin i Kina. En tur der kostede 68.000 kroner.

Var det ikke noget med at Århus skulle spare, noget med at borgerne var utilfredse med servicen? Jo, men så er det godt, at Flemming Knudsen kan forsikre os om at pengene blev brugt fornuftigt, de har blandt andet været med til åbningen af en isskulptur festival.

»Isskulpturer er en kunstart, hvor kæmpestore sneblokke af kunstig sne bruges i enorme bygningsværker med indefrossede neonlys. Det var imponerede. De havde en miniudgave af Notre Dame i Paris og af Den Kinesiske Mur. Fantastisk,« siger kulturrådmanden efter hjemkomsten.

Men hvad skal århusianer bruge det til, jo for der er også blevet skaffet spændende kunst til århus festuge, jo, jo.

»Samtidig inviterede også kineserne til at overvære Århus Festuge. Og den 18. februar kommer en kulturgruppe fra Shanghai, jazzgruppen JR Jazz Band, til fejringen af det kinesiske nytår i Musikhuset. Desuden talte vi bl.a. om mulighederne for en gensidig showcase, events og andre muligheder for at promovere vores erhvervsliv. I Harbin har man en sommerfestival, hvor jeg kan forestille mig, at vi kan præsentere århusiansk musik på højt niveau og omvendt.«

Dette må værre endnu en lektion i, at penge og kommunale embedsmænd må værre en af de dårligste kombinationer der findes.

(JP)

2 Comments:

Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Velkommen til, og tillykke med debuten.

Ja, det er da mystisk priotering. Måske skulle vi lade vores tidligere tilbud til Wammen om budgetstyring stå åbent : )

ons. jan. 17, 11:25:00 PM 2007  
Anonymous Henrik C said...

Ja tillykke :)

Det her er vel bare et tydeligt eksempel på noget der sker hver dag - befolkningens indkomst der bliver inddraget og omfordelt alt efter hvad politikerne interesserer sig for.. I dette tilfælde is i kina..

tor. jan. 18, 08:57:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home