2007/01/18

I Gladsaxe må man selvfølgelig godt forsvare sin ejendom

Med gårsdagens post om Københavns Politis nidkære forfølgelse af røveriofferet, kom den ikke særlig overraskende varetægtsfængsling af offeret. Af en eller anden grund skal alle, der er sigtet for en strafferetslig forseelse, varetægtsfængsles. Ideen med varetægtsfængsling er, at hvis den sigtede kan være til hindring for opklaringen eller til fare for andre, så skal vedkommende varetægtsfængsles. Ingen af delene er tilfældet her, medmindre det da er for at gøre det sikkert at lave væbnet røveri mod Vintage Ure frem til den 30. januar.

I Herslev skete der et væbnet røveri, denne gang med skarpladt våben, mod en smykkeforretning. Røverne tog byttet og flygtede på knallert, hvor efter ejeren og en kunde tog forfølgelsen i bil. Knallerten blev ramt, røverne fanget og ejendomsretten blev håndhævet.

Vagthavende fra Gladsaxe Politi siger til DR:

"Det var kunden, der kørte bilen. Men umiddelbart er der ikke grundlag for at sigte ham for noget. De forsøgte at stoppe røverne ved at afskære dem vejen og kom så til at ramme dem ved et uheld"

I Gladsaxe kommer tvivlen nemlig offrerne til gode, og så ved man da, hvor man skal placere sin butik, hvis man vil handle med varer med stor risiko for røveri, såsom ure og smykker.

2 Comments:

Blogger Mikael said...

Hmm, føreren af bilen skal åbenbart ikke føle sig alt for sikker

tor. jan. 18, 04:56:00 PM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Nej, selvfølgelig ikke. Politiet efterforsker altid om der skal rejses sigtelse.

Et cadau til Gladsaxe Politi for ikke at være så skråsikre at de ikke med det samme har forlangt varetægtsfængsling af bilisten mens de undersøger sagen.

Man kan jo aldrig helt vide sig sikker da det er et spørgsmål om vurdering. Sigtelser i disse sager ligger i spændingsfeltet hvor der fra myndighedernes side ønskes at der slås hårdt ned på selvtægt, i den anden ende er der borgernes retsfølelse at tage hensyn til, for uden den har myndighederne ingen magt.

tor. jan. 18, 05:30:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home