2007/01/29

Den der gemmer til natten, gemmer til skatten

Adm. Direktør for SAXO bank, Lars Seier Christensen, har denne velskrevne kommentar til regerings skatte pakke for erhvervslivet. Lidt godt fra kommentaren:

Den alvorligste af konsekvenserne er direkte konfiskation med bagudvirkende kraft af allerede beskattede penge - noget som man trods alt troede - eller mere nøjagtigt, håbede - sig sikret imod med en borgerlig regering, der konstant bryster sig af sit skattestop. For mig var det et tocifret millionbeløb denne gang.

Mange af læserne er sikkert aldeles ligeglade med den effekt, sådanne konfiskationer har på min og andre entreprenørers motivation for at blive ved med at prøve at skabe værdi i dette land, men jeg synes ærligt talt. det er temmelig anstrengende.

Og næsten det værste af det hele - samtidig med at regeringen stjæler aktionærernes penge, så hyler Socialdemokraterne op om "skattelettelser" Selv de mest tålmodige kapitalister med base i Danmark må da for alvor overveje deres situation efter denne farce.

Og

Så ja, overskriften på lovpakken med 22% lyder jo fantastisk, men som altid med gaver fra danske politikere, så viser der sig et andet billede, når man har pakket gaven ud og taget venligheden nærmere i betragtning.

Ikke overraskende, så er den helt store synder - igen, igen - den høje marginalskat på indkomst, der nu også tvinger skatten på udbytte og kursgevinster op. Den ligegyldige, demotiverende, revenueneutrale, globaliseringsfjendtlige, misundelsesmotiverede, bredt rammende "top"skat.

Hvornår får vi dog taget det nødvendige livtag med denne dræber for den danske økonomi og den danske velfærdstats fremtid??

I dagens udgave af Børsen, kan man ligeledes læse en nedsabling af skattepakken.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home