2007/03/02

Flere iværksættere i DK end USA

Ja, åbenbart hvis man regner det som forholdet af iværksætter og private ansatte. Af privat ansatte har 4,26 % startet ny virksomhed i de sidste år (hvor mange det så end er), i USA er det kun 3,95.

De opsigtsvækkende tal antyder, at det måske slet ikke står så sløjt til med iværksætteriet i Danmark, som mange forestiller sig.
Nej, det gør ej, det viser at hvis man tager forholdet af iværksætter og privat ansatte så viser det at tallet er højere for DK. Jeg mener bestemt at USA har en langt mindre andel af offentlige ansatte end DK. Vi er bare gode til at sluge arbejder ind i en uproduktiv stat, som absolut ikke starter selvstændigt. Jeg har desværre ikke kunne finde tallene for iværksætter overfor den samlede befolkning, men jeg har en fornemmelse af, at de vil vise noget andet. Nogen derude der har tallene?

5 Comments:

Anonymous Lau T. said...

Godt set. Hvis der næsten ikke er nogen privatansatte skal der ikke så mange iværksættere til at udgøre en høj andel.

Der står også:
"Det er en indgroet myte, at der ikke findes en større iværksætternation i verden end USA."

Haha, hvor latterligt.

En ting er at starte en virksomhed, noget andet er om den tjener penge. Som artiklen også skriver "Det er dog kun få af de danske virksomheder, der ender med at kunne præstere en høj vækst på mere end 60 pct. om året. "

fre. mar. 02, 04:48:00 PM 2007  
Anonymous Henrik Christiansen said...

Jeg jeg vil lige indskyde at der findes offentlige ansatte, som starter privat firma - spørg bare jeres egen Rasmus Ole Hansen, som selv er en af disse.

At der ikke er aktivitet i hans eget firma, afspejler vist bare hans indsats i det offentlige, haha

fre. mar. 02, 08:10:00 PM 2007  
Blogger Jakob said...

Jeg er ked af at sige at Politiken nok har ret. Ifølge disse data:http://www.imf.org/external/np/res/seminars/2006/arc/pdf/alfaro.pdf (antal nye virksomheder) og disse: https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/da.htm (befolkning) så startede danskerne i 2004 0,074 nye virksomheder pr. indbygger, mens samme tal for USA var 0,024.
For en gangs skyld har politiken ret.

fre. mar. 02, 09:32:00 PM 2007  
Anonymous Anonym said...

Læs -> http://www.punditokraterne.dk/89940_Ivaerksaetteri_og_ministerielle_fiflerier.html

lør. mar. 03, 08:39:00 PM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@ Henrik

I modsætning til dit firma, så har der aldrig været underskud i mit.

tir. mar. 06, 08:34:00 PM 2007  

Send en kommentar

<< Home