2006/01/27

Nyhed: Kristelig Fagforening er kristen

DR rapporterer: Kristelig Fagforenings vedtægter siger at hovedbestyrelsens medlemmer skal være kristne.
Kristelig Fagforening er kommet i politisk modvind få uger efter sejren ved Menneskerettighedsdomstolen, som afskaffede 100 års fagforeningstvang i Danmark og kendte eksklusivaftaler ulovlige.

Naser Khader (R) "undrer sig" over det og Bjarne Laustsen (S) mener at det er hyklerisk.

Hvordan kan man undre sig over at en kristen forening kræver en kristen bestyrelse? Mon også de undrer sig over at præster i folkekirken skal være kristne?

I Danmark skulle der gerne være forsamlingsfrihed. At man har frihed til at samles i foreninger betyder også at man har frihed til at vælge hvem man vi samles med. Ellers ville forsamlingsfriheden være ligegyldig.

3 Comments:

Blogger Daniel Beattie said...

Skal præster i folkekirken være kristne? Det var ellers lidt af en nyhed. Jeg troede at folkekirken hovedsageligt var samlingspunkt for mennesker der forsøger at misbruge kristendommen til at udbrede socialisme og/eller ganske almindelige statsansatte der lige så godt kunne sidde på et hvilket som helst andet offentligt kontor.

søn. feb. 05, 09:07:00 AM 2006  
Blogger Lau T. said...

Om folkekirken er et samlingspunkt for socialister eller ej, ved jeg ikke. Men pointen var at det ville være absurd, hvis en kirke ikke måtte diskriminere og kræve at præsterne var kristne.

Og ligesom at en kirke har lov til at diskriminere, bør alle andre have lov til at diskriminere ud fra de kriterier de har lyst til, ved valg af medlemmer og bestyrelser i frivillige foreninger.

tir. feb. 07, 05:12:00 PM 2006  
Blogger Daniel Beattie said...

ja ja, jeg ved jo godt hvad din pointe er, Lau. Det var bare fordi Folkekirken har masser af præster der ikke tror på Gud. Jeg talte på et tidspunkt en del med en teologi-studerende pige jeg kender om dette. Hun anså det ikke for noget problem overhovedet, og det tror jeg egentlig er en ganske udbredt holdning indenfor de kredse. Når staten overtager gudsdyrkelsen, så bliver hyrden blot en bureaukrat som alle de andre.

lør. feb. 11, 12:59:00 PM 2006  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home