2006/10/14

Licens – en del af skattetrykket

Modsat hvad folk går rundt og tror, så er licensen til DR ikke en betaling for at modtage og se DRs programmer. Der er derimod tale om en afgift til betaling ene og alene for at have radio og/eller fjernsyn.

Jf. bekendtgørelse om radio – og fjernsynslicens § 1:

”Efter radio- og fjernsynslovens § 69 skal der betales afgift for opstillede radio- og fjernsynsmodtagere. Afgift kaldes herefter licens. Licens opkræves af DR, DR-Licens”.

Har man f.eks. en del dvd film liggende og en dvd optager, ja så skal det offentlige have en afgift, kaldet licens, ud over den almindelige købs afgift, der hedder moms, når du vælger at købe et fjernsyn. At sige vi ikke har differentieret moms i Danmark, skyldes således blot at man har valgt at kalde en del af afgiften noget andet.

Opkrævningen af afgiften, man har valgt at kalde licens, foretages af DR. Køber du f.eks. Canal plus pakken, og også et fjernsyn du kan se Canal plus på, så skal du betale afgiften, som man kalder noget andet, til DR. Da man har valgt at begunstige DR med de opkrævede midler, der for en sikkerheds skyld kaldes noget andet en afgift, og give opkrævningen beskyttelse gennem lovgivningen, er at give erhvervsstøtte til en medievirksomhed, til klar skade for alle andre medievirksomheder.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home