2006/10/17

Mulighed for borgerlig liberal politik i Danmark

Berlingske Tidende har interviewet docent i statskundskab ved Lunds universitet Ann-Sofie Dahl, omkring de nye borgerlige vinde i svensk politik.

Sverige er ærke socialdemokratisk så en midtsøgende profil burde være højest på den nye statsminister Fredrik Reinfeldt liste, hvis han altså skulle følge regeringen i Danmarks måde at fører politik på. Det gør han så ikke, men har i stedet startet med, som lovet, at give skattelettelser for 34 milliarder. Sjovt nok nogenlunde det samme beløb som det offentlige forbrug er steget med under den såkaldte borgerlige regering i Danmark.

Med den meget snak om det ”Nye Venstre” og nødvendigheden af at tage kontrol over borgernes penge som en garant for frihed siger Ann-Sofie Dahl:

”Jeg vil sige, at det med den socialdemokratiske baggrund nok bare er en undskyldning, som bruges af den danske regering, for ikke at gøre noget”.

Den borgerlige regering i Danmark bruger meget tid på at banke egne folketingsmedlemmer på plads, som skulle komme til at ytre sig på en borgerlig måde.

Det har Ann-Sofie Dahl følgende kommentar til:

”Det er op til enhver regering at sætte sin egen dagsorden, og det er et meget defensivt argument fra Fogh-regeringen, at det ikke kan gøres på grund af det intellektuelle klima. Men måske kan den svenske regering tjene som inspiration og opmuntring for danskerne”.

Dagsordnen blev sat med skattestoppet, og siden er der ikke rigtig sket noget. Man kan da kun håbe på at den nyvalgte svenske regering bliver en inspiration og opmuntring for den danske regering. Borgerlig politik kan nås endnu.

Ann-Sofie Dahl analysere det svenske regeringsgrundlag, og hvad det vil betyde for den svenske velfærdsstat, i en lang frokost pause hos CEPOS på torsdag den 19. oktober.

5 Comments:

Blogger Kirle said...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

tir. okt. 17, 10:31:00 AM 2006  
Anonymous allan said...

det eneste de borgerlige i sverige vandt på var at folk var trætte af soc.demokraterne. Så absolut ikke deres politik.

Med de skandaler regeringen allerede har oplevet, gætter jeg på soc.demokraterne snart er tilbage...

tir. okt. 17, 10:31:00 AM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Allan, den version kender jeg godt fra de danske medier.

Den bedste var nu alligevel Lykketoft, der mente at Göran Petterson var træt af at være statsminister. Ja, så var det da godt han tabte.

En anden version var at de havde kopieret Venstres strategi. Det er nu ikke lige mit indtryk udfra valgmaterialet.

Uanset hvordan de vandt, så kan man godt vinde ved at love borgerlig politik.

Hvis regeringsskifter blot handler om træthed af det bestående, så kan jeg slet ikke forstå hvorfor den danske regering er slået ind på overbuds politik med socialdemokraterne.

tir. okt. 17, 12:29:00 PM 2006  
Anonymous Henrik Christiansen said...

Det virker lidt naivt at tro, et land vælger regering udelukkende fordi de er trætte af den nuværende...
Det er noget af et sats, at bygge en valgkamp på nye ansigter frem for politik :)

tir. okt. 17, 01:45:00 PM 2006  
Blogger Den Liberala Misantropen said...

De borgerliga i Sverige hade ett trovärdigt gemensamt regeringsalternativ och en modig politik (som nu börjar ge resultat). Att avfärda valvinsten med att säga att den bara berodde på trötthet på den socialdemokratiska regeringen är en dålig analys.

Personligen tror jag att den nuvarande skandalerna kommer vara bortglömda om tre år (med mindre de fortsätter skapa nya) och jag tror faktiskt att den borgerliga regeringen har god chans att bli omvald. Socialdemokraterna har nämligen fortfarande ingen politik och är inget trovärdigt regeringsalternativ.

tor. nov. 29, 10:33:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home