2006/10/19

Syg afstemning på Berlingske.dk – ejendomsret til ungdomshuset

Afstemningens ordlyd: ”Skal Faderhuset tvinges til at sælge Ungdomshuset i København?”

Syg afstemning da ejendomsretten burde være en sikret rettighed i ethvert samfund. Konsekvensen af en manglende fast defineret ejendomsret kan man se i store områder i Afrika, en sådan armod ønsker ingen.

Da det offentlige gør det bedste for at udhule ejendomsretten på alle mulige områder, er det selvfølgelig relevant at stille spørgsmålet, hvilket afstemningen jo gør.

83% har heldigvis stemt nej.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det gør mig vred at læse om. Det er en skandale! - jeg læste et glimrende indlæg på http://www.blivoplyst.dk/ungdomshuset.htm om lige netop denne sag

tors. okt. 19, 09:56:00 AM 2006  
Anonymous Anonym said...

Men det vil vel sige at 17% favorisere at politikere kan udhule ejendomsretten som de nu finder er for "almenvellets" bedste.
Det maa jeg sige...

tors. okt. 19, 04:08:00 PM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@Henrik

Ja, det er noget af en skandale, at man kan foreslå at lave lokalplaner om enkelte ejendomme for at tvinge ejeren til at sælge.

lør. okt. 21, 02:58:00 AM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@ Magnus

Ja, 17% er i sandhed et stort mindretal. Både fortolkningen af demokrati og fortolkningen af almenvellet har efterhånden trange kår i Danmark.

Men hvis man mener demokrati betyder flertalsstyre fremfor folkestyre, så er vi da på rette vej kan man sige.

En af grundpillerne ved demokrati er åbne og frie valg, en forudsætning for dette er håndhævelse af borgerrettigheder som ytringsfrihed, ejendomsret og forsamlingsfrihed. Uden disse rettigheder får man blot et demokrati som Zimbabwe.

Vi kan dog glæde os over at vi tre, her under kommentarer er 100% for privat ejendomsret.

lør. okt. 21, 03:06:00 AM 2006  

Send en kommentar

<< Home