2007/12/13

Et dræbende forbud

Vi kender fænomenet fra Hollywordfilm, hvor narkobander er skyld i utallige mord for at styrke deres egen position på narkomarkedet. Som lørdagsholdning kan vi godt holde ud at se bander skabe død og ødelæggelse, men vi bryder os ikke om, at det også er ved at blive virkelighed i Danmark. Hvis det ikke allerede er det.

»Det er en kamp om kriminalitet, og vi har set den slags tidligere. For to år siden var der meget røre i miljøet og mange episoder, og vi ser det samme nu. Skyderi er et virkemiddel i de kredse, som man bruger til at manifestere sig over for hinanden. Samtidig ser vi en positionering i forhold til narkomarkedet,«

udtaler Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøtte Center, NEC til Jyllands Posten.

Det er denne virkelighed, vi bliver nødt til at forholde os til. Det er ikke bare et problem, der forsvinder af sig selv. Hvordan skal vi løse problemet? -Mere politi? -Bedre integration? De fleste partier i folketinget har nok en del løsninger, som de mener er de rigtige. Spørgsmålet er bare, om det er de rette løsninger. For at finde ud af det må vi kigge på hvad problemet skyldes?

Vi har nogle kriminelle som styrer et narkomarked med hård hånd. Det er muligt, at lukningen af Christiania har skærpet konkurrencen og skabt en magtkamp. Men der vil ikke være nogle kamp uden nogen at levere til. Så hvis vi går skridtet videre må det være forbrugeren, der bærer ansvaret for den øget vold. Uden dem ingen narko. Dette postulat er dog ren utopi. Det kræver en situation, hvor alle mennesker har samme moral til stoffer. Vores nuværende situation viser os, at det har vi ikke.

Så vi bliver nødt til at gå skridtet videre og kigge på, hvem der tvinger forbrugerne til at handle på det sorte (og i denne sammenhæng uhyggelige) marked. Hvis vi gør det, vil vi opdage, at det er staten, som tvinger forbrugeren til at støtte det kriminelle miljø via statens moralske regler. Moralske regler som ikke bliver delt af alle dens borgere.

Hvor mange skal dø før staten afkriminaliserer narko?

Desværre er chancen nok større for, at staten optrapper kampen mod narko, og at flere mennesker må lide. Almindelige danskere må bare håbe på, at de ikke bor i nærheden af næste skudsalve.

2 Comments:

Anonymous kjakobsen said...

Arhh ja en afkriminalisering af euforiserende stoffer. Her kunne du passende have fortsat historien....

Nogen kan forbruge euforiserende stoffer, og stadig leve et normalt liv og forsørge sig selv. Men flere vil falde i fordærv, så de ikke længere kan forsørge sig selv. Er det rationelt at tro, at en dansk lovliggørelse vil gøre det billigt nok, til at disse misbrugere nu ikke havner i kriminalitet rettet mod os andre for at skaffe deres lindring?.

Alkoholikere begår i det mindste ikke bræk, for at få en morgen bajer... ;)

ons. dec. 26, 07:22:00 PM 2007  
Anonymous Anonym said...

@Alkoholikere begår i det mindste ikke bræk, for at få en morgen bajer... ;)

Selvom det er sagt i sjov, så kan man da undre sig over, hvad der ville ske, hvis man gjorde alkohol ulovligt. Mon der vil komme flere kriminelle eller færre kriminelle end nu?

lør. dec. 29, 05:00:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home