2008/07/29

Konservative alias Kulturradikalt Folkeparti

To Konservative forsøger her i sommervarmen at befæste sig som Kulturradikalt Folkeparti. Danskerne er nemlig for dumme til selv at bestemme i hverdagen og i bedste kulturradikale ånd stiller Konservative Per Ørum Jørgensen og Jakob Axel Nielsen sig gerne til rådighed i opdragelsen af danskerne til at gøre det rigtige i hverdagen.

Lukkeloven er en lov som er et klokkeklart indgreb i butikkernes egen planlægning af hvornår det er bedst at holde åbent. Til debatten om afskaffelse af lukkeloven siger Per Ørum Jørgensen:

Jeg mener, at man bør tage hensyn til de butiksansatte, de mindre erhvervsdrivende og til befolkningen i yderområderne, som risikerer at få meget langt til det nærmeste indkøbssted

Kritiske Presse kommer her med en eksklusiv oversættelse af, hvad Per Ørum mener:

Folk er for dumme til selv at fastsætte åbningstiderne i deres butikker, og de butiksansatte er alt for dumme til selv at aftale, hvorledes deres ugentlige 37 timers arbejdsplan skal se ud. Så er det kun rimeligt at jeg alene vide.

Per Ørum Jørgensen er dog ikke en enlig kulturradikal, der har forvildet sig ind hos de Konservative. Helt ind i regeringsgemakkerne stiller Kulturradikalt Folkeparti op. Om sundhed har Jakob Axel Nielsen gjort sig nogle tanker om borgerlighed og fundet borgerlige principper for lette og derfor forkastelige og udtaler derfor:

Jeg er parat til at bruge statens magt til at give folk mulighed for at træffe nogle bedre valg. Det er der ingen tvivl om. Vi har en situation, som er alarmerende, hvis vi ikke gør noget. Rent pragmatisk er jeg indstillet på at dreje på flest mulige håndtag.

Kritisk Presse behøver næppe komme med en oversættelse her.

Sundhedsministeren er dog tydeligvis det nyeste medlem af Kulturradikalt Folkeparti. For hvor Per Ørum Jørgensen som dreven kulturradikal argumentere med at bestemme hvad der er rigtigt og forkert for folk, så glemmer Jakob Axel Nielsen at pakke sin forkærlighed for at bruge statens magt ind i kulturradikal sniksnak om folkets eget bedste. Kom igen Jakob Axel Nielsen.

Indtil videre er stillingen i Kulturradikalt Folkeparti formandsvalgkamp:

Per Ørum Jørgensen: 1
Jakob Axel Nielsen: 0

2 Comments:

Anonymous raapil said...

Det er ikke en ny, 'kulturradikal' linie, de konservative lægger for dagen. Konservative har alle dage set sig selv som et statsbærende parti, som ikke var bange for at lade staten blande sig.

Borgerlighed vs. socialisme/kulturradikalisme er lidt forsimplet som forklaringsmodel.

lør. aug. 02, 02:11:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Tja Raapil. Konservative har godt nok altid været et statsbærende parti. Decideret kulturradikale har de dog for det meste ikke været. Det kulturradikale ansigt viser sig dog mere og mere inde for alle partier i form af opdragelse af befolkningen for befolkningens eget bedste. Det er ikke ny retorik fra Per Ørum Jørgensen, men det er helt klar ny tale fra Jakob Axel Nielsen at redde vælgerne fra deres egen dumhed.

Som dig vil sætter jeg ikke lighedstegen mellem socialisme og kulturradikale, selvom de ofte har samme retorik, så er deres mål ikke de samme.

søn. aug. 03, 08:54:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home