2008/09/29

kvinder går på uni og mænd tjener penge

Når lighed efterhånden bliver den vigtigste parameter i alle forhold som politikere og journalister beskæftiger sig med, ja så er det let at opfinde nogle problematiskevinkler man kan belyse i ligegyldige reportager.

Et eksempel fra DR: Favorisering af piger på uddannelser

78 procent af pigerne får en ungdomsuddannelse mod 72 procent af drengene. Og ser man på de videregående uddannelser trækker pigerne for alvor fra. 32 procent af drengene har en videregående uddannelse eller er i gang med en, når de er 25, mens det gælder 46 procent af pigerne.


Problemet er tilsynladende at det ikke er den samme procentdel for både drenge og piger. Da en lang række uddannelser i dag har pensum af en karakter af hvad jeg vil kalde almindelig godnatlæsning, så er det svært at se relevansen i en sådan opgørelse.

Et eksempel fra business.dk: Mænd for stadigt større pensioner
Tallene viser, at hver gang kvinder lægger 100 kroner til side, kan en mand lægge 170 kroner med samme formål. Det er en forskel, der er steget med 20 kroner siden 2001.

Aha, det er altså også et problem at mænd kan spare mere op til pension. Man må foretage et valg. Når nu stigningen i livsindkomst kun er marginal ved at tage en længere videregående uddannelse, som kvinder tilsynladende vælger, ja så er det vel klart at pensionerne er større for de der vælger at arbejde, som mænd tilsynladende gør.

Veluddannede kvinder og velhavende mænd, det kan jeg ikke se noget problem i.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home