2008/09/16

SU er at betragte som et husstandsfradrag

Sammensætningen af det danske skattesystem gør, at alt for mange borgere ligger utroligt mange penge i skat hvert år. Gør man det, er det som jeg nærliggende at betragte sin samlevers SU som en kontant udbetaling af fradag for min skatteindbetaling. SU’en indgår som en samlet del af husstandens indkomst og er derfor at betragte som fradrag for den arbejdende halvdel i husstandens skatteindbetaling.

SU reglerne er dog indrettet på en måde, så udbetalingen afhænger af husstandsindkomsten. Det er for så vidt også fint nok. Fradragets størrelse eller mangel på samme nedjusteres efterhånden som den arbejdende part bidrager desto mere til husstandens samlede indkomst.

SU reglerne er dog skruet sammen, så det er SU modtagerens forældres husstandsindkomst fradraget gives efter. Da det i dette tilfælde er to personer, oplever den arbejdende part i husstanden således at husstandens samlede indkomst falder på grund at tredje parts indkomstforhold.

Det er blottet for enhver logik og konklusionen kan kun være at få ryddet op i den økonomiske adfærdsregulerings jungle som tidligere og nuværende folketingspolitikere har lagt som et åg på borgernes skuldre.

Ned med skatten og væk med overførselsindkomsterne.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home