2008/09/03

Minister truer cigaretsælgere

Sundhedsministeren Jakob Axel Nielsen (K) er en mand med en plan. At planen ikke inkluderer borgelige dyder så som personligt ansvar har han før gjort klart, det er jo trods alt manden der har udtalt:
Jeg er parat til at bruge statens magt til at give folk mulighed for at træffe nogle bedre valg. Det er der ingen tvivl om. Vi har en situation, som er alarmerende, hvis vi ikke gør noget. Rent pragmatisk er jeg indstillet på at dreje på flest mulige håndtag.

Intet er for småt i denne borgerlige regerings kulturkamp, der startede med så smukke ord, men i virkeligheden er blevet en kulturkamp om at fratage danskerne al rest af egen fri vilje.

Denne kulturkamp om at indhylde borgerne i Danmark i en sump af adfærdsregulerende lovgivning står sin tydeligste kamp omkring noget så banalt som tobak.

Det seneste slag i kampen er at forretningsdrivende ikke må sælge tobak til borgere under 18 år. Efter tre dage har denne ny adfærdsregulerende lovgivning ikke fået butikker i Københavns området til at stikke piben ind.

Latterlig lovgivning fortjener at blive overhørt, men det stiller ikke adfærdsregulerings junkien Jakob Axel Nielsen (K) tilfreds. Til Politiken udtaler han bombastisk:
Hvis vi så ikke kan se positive resultater inden for en overskuelig fremtid, er jeg ikke bleg for at se nærmere på sanktionerne over for de butikker, der overtræder loven og langer cigaretter over disken til mindreårige

Forløbig er det postive resultater som følge af lovgivningen, at butikkerne ikke lader sig kue af adfærdsregulerings junkierne, og fortsat sælger tobak til de kunder der ønsker det. Det er poetisk hvordan et salg af en pakke cigareter på trods af afgifter, forbud og anden adfærdsregulerende lovgivning stadig kan være hovedpersonen i en handel mellem to selvstændige individer der af egen fri vilje vælger at indgå i en social sammenhæng med hinanden som henholdsvis køber og sælger. Frihandel; smukkere bliver det næppe.

2 Comments:

Blogger Celia Schow said...

Rigtig godt skrevet, Rasmus! Så fik de den. :-D Er helt enig i dine betragtninger. Tænkte, jeg måtte hjem og læse dit indlæg (jeg hører faktisk efter, når du siger noget, sidder ikke kun og smiler, haha.), og det er jo ganske fornuftigt. :-D Vi ses!

tor. sep. 04, 12:50:00 AM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Tak for det. Er nu ikke overbevist om at det ikke blot er Jonas der fortalte dig hvad jeg havde sagt : p

tor. sep. 04, 06:05:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home