2008/08/28

Spillet om dagpengene er i gang

Helle Thorning er klar til fleksible dagpenge.
Vi vil godt gå ind i nogle diskussioner om mere fleksibilitet på dagpengene, fordi vi anerkender, at for nogle er dækningen meget lav, og nogle vil muligvis foretrække en højere dækning i en kortere periode. Men for os er det ikke en spareøvelse, og for mig er det også meget vigtigt at få sagt, at man skal passe på med ikke at overvurdere effekterne på arbejdsudbuddet af at røre ved dagpengene

Tja, og for nogen er dækningen meget høj. Måske skulle man overveje at fjerne dimittend dagpenge helt eller sætte den ned til SU niveau.

En anden problemstilling er hvorfor staten skal støtte A-kassen med op til 2/3 af udbetalingen. Når man skal betale kontingent for at være med i en A-kasse er det vel rimeligt at A-kasse medlemmerne selv finansierer udbetalingerne istedet for at bruge skattekroner.

Helle har fat i noget omkring arbejdsudbuddet. Dagpenge stramninger vil ikke have den store effekt på arbejdsudbuddet, da de fleste der ønsker at arbejde allerede har et arbejde. Her vil der være langt større og varig effekt ved at fjerne mellem- og topskat.

Opsumering af de væssentligste pointer i dette indlæg, hvis Inger Støjberg skulle læse med:
1. fjern topskatten
2. fjern mellemskatten

PS. Inger, du må gerne kalde forslagene dine egne.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home