2008/08/20

Fogh føler sig fejlciteret af Friedman

Fogh interviewes den 19. august i Børsen. Her føler Fogh at hans interview med Thomas L. Friedman er blevet fejlfortolket i Danmark.

Til Børsen siger Fogh:
Men jeg har ikke på noget tidspunkt talt om benzinafgifter. Det vil man kunne se i interviewet, hvor Thomas Friedman netop har sat ordet "gasoline" i parentes. Jeg har derimod sagt, at vores skattereform skal understøtte de mål, vi har i miljø- og energipolitiken, som er lavere energiforbrug og mindre udslip af drivhusgasser. Da de i USA har en vældig debat om benzinafgifter, sætter Friedman det så ind i en amerikansk sammenhæng.

Så bliver det spændende, at se hvordan en skattereform skal understøtte de mål. Det ville da blive første gang, at et politisk udspil ikke indeholder en økonomisk straf til borgerne. Indtil videre kan man jo for sjov skyld f.eks studere sin elregning, og reflektere over sit energiforbrug og om det egentlig er el, man betaler for. På min seneste el-regning udgør kun 37 % af beløbet betaling for el.

2 Comments:

Blogger Mikkel Kruse said...

"Jeg har derimod sagt, at vores skattereform skal understøtte de mål, vi har i miljø- og energipolitiken, som er lavere energiforbrug og mindre udslip af drivhusgasser."

Med andre ord, i stedet for at hæve benzinafgifterne vil Fogh hæve energiafgifterne. Ja, det er jo laaangt bedre.

ons. aug. 20, 03:14:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, jeg undrer mig også.
Samtidig med dette, så vil regeringen genindføre SP for at dæmpe overophedningen. Mystisk. Økonomien har de sidst to kvartaler haft mindre vækst end forgående kvartal, hvilket er tegn begyndende lavkonjunktur. Det lader til at Fogh ikke er helt oven på efter ferien endnu.

ons. aug. 20, 10:49:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home