2008/08/21

Kim Larsen til angreb på rygelovgivningen

Kim Larsen går stærkt til angreb på rygelovgivningen her og her, med en kampagne med plakater og Go Cards. Desværre forfalder kampagnen til at bringe nazisterne ind i billedet.

Desværre fordi Godwins law diktere, at den der bringer nazisterne ind i en diskussion, har tabt.

Arne Rolighed fra Kræfens Bekæmpelse er da heller ikke sen til at udtrykke sin forargelse over sammenligningen med nazisterne. Til Kim Larsens ønske om frihed til at ryge, siger han:

Men er det frihed for Loke, eller er det frihed for Thor? Er det frihed for ham, der puster røg ind i hovedet på en anden, eller er det frihed for ham, der får røgen i hovedet? Dét er den liberale politiks dilemma

Men det er netop ikke et liberalt dilemma. For den liberale vil mene at en ejer af et værthus selv må bestemme om der må ryges eller ej. Det er således slet intet dilemma, blot slet og ret endnu et overgreb på den private ejendomsret.

2 Comments:

Blogger Stærmose said...

Nej. Godwins lov siger, at jo længere en diskussion (på usenet) bliver, jo tættere på 1 bliver sandsynligheden for, at nogen nævner nazisterne. Hvorfor skal man automatisk tabe? Kan naziassociationer aldrig være på sin plads?

fre. aug. 22, 10:45:00 AM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, det er korrekt. For så vidt at nogen sammenligner med nazisterne.

Når det sker kan sammeligningen enten være ude af proportioner. Det sker ofteste i formen overdrivelse fremmer forståelsen eller i formen at afvise modstanderens argument med at sammenligne det med nazisme.

Sammenligningen kan også være relevant. F.eks. når man som Kim Larsen minder om at nazisterne også indførte rygelovgivning. Her eksponere man sig selv for angreb fra sine opponenter med beskyldninger om at man relativisere nazisternes forbrydelser.

Det sidste er jo det der er sket for Kim Larsens kampagne inden den overhovdet var igang. Det er synd, men er ikke nogen overraskelse.

tir. aug. 26, 04:40:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home