2008/09/17

Løsningen på liberales problem

Liberalister agiterer tit for lavere skat. Logisk nok, da økonomisk frihed er vigtig for det enkelte individs frihed.

Problemet er blot, at rationelle argumenter ikke rigtig fænger. Selv den såkaldte borgelige regering har været nidkært i mod en hver retorik om øget økonomisk frihed (om ikke også personlig frihed i det hele taget).

Johannes Møllehave fortæller i Det skal mærkes at vi lever, hvordan (også) liberale skal formulere sig for at overbevise andre mennesker:
Der er mange veje til mennesker. Som ung præst prøvede jeg altid at tale til forstanden. I dag ved jeg, at jeg skal tale til hjertet. Hvis jeg skal sige noget overhovedet er det følelsen, der skal tales til. Hvis man skal definere det bedste, så er der, at nogen kommer fra ét hjerte til et andet hjerte. Det mest sagelige må vel være at være elsket.

2 Comments:

Anonymous Skovgaard said...

Liberalisme er rationel, så det er svært med følelsesmæssige argumenter. Der er mange flere følelser i fattige enlige mødre der kæmper sig igennem kulden på deres cykel og som må brænde deres sidste svolstikker for at holde varmen.
Mennesket har over en bred kam ikke udviklet nok hjerne til at forstå liberalisme.

tor. sep. 18, 05:08:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Tja, at det er svært gør det jo bare til så meget større udfordring, at formulere de gode historier. Kan dog ikke se hvorfor det skulle være så svært. Oftest skyldes det (synes jeg) liberales fokus på, at hvert eneste argument skal kunne underbygges af en eller andet statestik. Det bekymrer de røde sig aldrig om, sikkert fordi det meste de kommer med alligevel er misforståelse af virkeligheden eller løgne.

fre. sep. 19, 07:49:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home