2008/11/05

Og Verden Skælvede hos Saxo Bank

Tirsdag var jeg til bogarrangement hos Saxo Bank i anledningen af bankens oversættelse af Ayn Rands mammut værk Atlas Shrugged til dansk med titlen Og Verden Skælvede.

To fra Berlingske har skrevet om arrangementet.

Mikael Jalvig har skrevet et blog indlæg: Verden skælver, Saxo kælver.
Birgitte Erhardsen har skrevet en artikel om arranngemetet: Verdensrevolutionen udgår fra Saxo Bank.
Trods det fine billede af mig, hvor jeg sidder i mellem Flemming Lindeløv og Lars Hvidbergpå anden række, så kunne jeg ikke lade være at sende en e-mail til Birgitte:
Hej Birgitte

Jeg var også til stede ved arrangementet, du skriver om. På billedet er det mig på anden række nr. 4 fra højre, og efter at have læst din artikel, gætter jeg på, at du var kvinden, der sad tredje række nr. 3 fra højre.

Jeg kan læse, du kun har valgt at skrive om Steen Jakobsens provokerende, men dog underholdende og humoristiske oplæg.

Ja, det er sjovt, at lægger man Marx og Reagan sammen, så får man Sarkozy (Socialisme + Kapitalisme = Dirigsme).

Reportage er der dog ikke meget af, hvor er f.eks en gengivelse af Lars Seier Christensen og Kim Fournais oplæg?

At Saxo Bank har valgt sit værdigrundlag fra Ayn Rand, ville have været relevant, at skrive om, men du nævner dem ikke engang.

Når alt kommer til alt er din artikel et blogindlæg, og burde have været lagt op som et blogindlæg, akkurat som din kollega Mikael Jalvigs indlæg om samme arrangementer er blevet.

Med venlig hilsen

Rasmus Ole Hansen

Det er en gåde, hvorfor Birgitte Erhardtsens artikel ikke er blevet affærdiget som et negativt surt blog indlæg. Mon redaktøren har tvunget hende til at møde op til dette arrangement kl. 8 om morgnen, siden denne åbenlyse trang til at være negativ.

Fokus er alene på Steen Jakobsens afsluttende oplæg. Ja, gu var det provokerende. Men samtidigt forfriskende. Humoren var dog tilsynladende spildt på en morgensur Birgitte Erhardsen. Når Steen Jakobsen roser Bill Clinton og beder politikere og centralbankchefer om at gå på ferie i to år, for så vil det hele gå meget bedre, er sarkasmen spildt på en morgensur Birgitte Erhardtsen. Med lidt historisk/politisk/international/økonomisk bevisthed ville den opmærksomme lytter fange henvisningen til den periode under Clinton, hvor det gik bedst, var da finansloven ikke kunne vedtages pga. republikansk flertal i kongressen. Resultatet var to år uden øgede offentlige udgifter og tiltag. Derfor grinte det meste af salen.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg tror (håber) ikke Steen, var sarkastisk. Mht. Birgitte Erhardsens artikel, kan det jo ikke undre. Så vidt jeg husker, er hun gift med Carsten Koch.

ons. nov. 05, 09:10:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Uanset hvem hendes mand er, så er hendes artikel et tydeligt bevis på, at hun ingen interesse har haft i at rapportere fra arrangementet, så ikke-deltagende kunne læse en raportage, der ville have fået dem til at føle, at de havde været til stede. Derudover er det særlig beklageligt, at business/berlingske ikke formår at bringe den raportage, når de har to journalister til stede. Tilsynladende var det Birgitte Erhardtsens opgave, at levere den artikel. Det formåede hun ikke, og det er synd for læserne.

ons. nov. 05, 11:16:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

Jeg har også sendt hende en mail. Mage til arrogance skal man lede længe efter.

Mvh Jesper R

ons. nov. 05, 11:26:00 PM 2008  
Blogger Mikkel Kruse said...

Denne kommentar er meget sigende for "reportagen":

"[Steen Jacobsen] understreger, at Saxo Bank og Ayn Rand ikke er imod lovregulering. Det skal blot være fornuftig regulering ... hvem der så end skal finde ud af, hvad det er, når politikerne er sendt på ferie ...?"

Ja, for politikerne er de eneste, der kan afgøre, om noget er fornuftigt. Alle vi almindelige dødelige kommer bare til skade, hvis vi tænker for hårdt over det.

tors. nov. 06, 07:39:00 AM 2008  
Anonymous Anonym said...

Prøv engang at tage hendes spørgsmål bogstaveligt: HVEM skal finde ud af den nødvendige regulering?

Hvis ikke det er folkevalgte politikere i et repræsentativt demokrati, hvem så? Hun peger for mig at se på et af de utallige dilemmaer ultraliberalisme/ultrakapitalisme har bygget ind i sig: Jeg vil have absolut frihed og hver mand for sig. Men HEY! hvis vi synes det løber af sporet, så må der jo reguleres. Der kan aldrig være et jeg uden et vi!

Fundamentalistisk liberalisme er lige så fladpandet som alle andre fundamentalismer, herunder dogmatisk socialistisme.

tors. nov. 06, 10:25:00 AM 2008  
Anonymous Anonym said...

ja, det var lige præcis sådan jeg følte det da jeg læste hendes såkaldte artikel. Magen til useriøs journalistik skal man vist lede længe efter.

Har i øvrigt læst den amerikanske udgave, og i den danske oversættelse savner man virkelig indholdsfortegnelsen.

tors. nov. 06, 01:24:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

@ anonym

Kritiken af politikerne er vel relevant nok i denne her sammenhæng.

Politikerne har indført en regulering der har givet mulighed for store kreditter. Folk har så valgt at tage en risiko, men når regningen så kommer, så vil politikerne regulere igen.

Deraf ønsket om, at sende politikerne på ferie.

Budskabet var ikke, at der ingen regler skulle være, men at politikerne ikke skal blande sig, når konsekvensen af folks øgede risikoprofil bliver negativ.

Det budskab kommer bare ikke frem i artiklen, fordi Birgitte Erhardtsen ikke gad raportere fra begivenheden, og når nu arrangementet handlede om Ayn Rands bog, kunne Birgitte Erhardtsen, da blot have undersøgt, hvad Ayn Rand mener om regulering.

tors. nov. 06, 07:50:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

@anonym

" HVEM skal finde ud af den nødvendige regulering?"

Jeg synes du skyldes os alle sammen at google "ISO" og læs gerne wikipedia's entries om ISO de er rimelig præcise i deres beskrivelser inden du udtaler dig om hvem der ellers kan vedtage love.

fre. nov. 07, 02:19:00 PM 2008  

Send en kommentar

<< Home