2008/10/26

Når det er nemmere at tale med taxa chaufføren

Jobbet som udenrigskorrespondent må være svære at opnå end at bestride.

Istedet for at skrive en historie på bagrund af fakta er det nemmere blot at tale med den lokale taxa chauffør.

Et eksempel på denne form for taxajournalistisk er følgende fra DR:

Selvfølgelig stemmer Allen Wood på Barack Obama - han er taxachauffør i D.C. og tilmed sort.

Hvordan giver det lige mening når Obama står til 50,1% af stemmerne. Der er 12% sorte i USA, så amerikanerne stemmer nok ikke efter hudfarve, som journalisten her lægger op til.

Nu tager journalisten ikke helt fejl, for den pågældende taxachauffør vil stemme på Obama. Adspurgt om han har sygesikring, svarer han:
- Nej, selvfølgelig har jeg ikke det! Det har jeg slet ikke råd til. Det koster alt for meget at have sygesikring. Det er blandt andet derfor, jeg stemmer på Obama, siger Allen Wood lettere utålmodigt.

Som læser kunne man godt tænke sig lidt baggrundsviden. Hvad koster en sygesikring for en taxachauffør? Er det en selvfølgelighed ikke selv at ville betale en, selvom man har et arbejde? De fleste danskere har både ansvars- og ulykkesforsikring, som de godt gider at betale for. Hvorfor er sygesikringen noget andre skal betale for? I Danmark har 850.000 privat sygesikring, selvom alle har adgang til det offentlige eller måske netop derfor. Det er måske lettere at skrive om sin samtale med en tilfældig taxachauffør, men god journalistik er det ikke.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det er jo en erkendelse af, at enhver taxichauffør er klogere end enhver DDR-journalist. Nu må du ikke forlange for meget, vel?
Vh. Abel

man. okt. 27, 10:39:00 AM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, måske : )

Jeg har intet imod at man bruger en personlig vinkel på en historie. Påstandende skal dog bakkes af noget baggrundsviden ellers kan enhver jo interviewe Johnny fra Greve og påstå at hvad han mener er virkeligheden i Danmark.

man. okt. 27, 09:35:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home