2009/03/04

Skattestoppet R.I.P

Det var muligt, at holde skattestoppet i live og samtidig gennemfører en skattereform, der afskaffede den uforstålige straf på viden i et videnssamfund.

Mellemskatten forsvinder hurra for det. Topskatten er der dog stadig (hvorfor egentlig). Arbejdsmarkedsbidraget som var så forhadt af de borgerlige politikere, da den blev vedtaget, er helt blevet glemt i reformen.

Ja, skatten på arbejde sænkes. Uanset at mellemskatten og topskatten kunne fjernes og være selvfinansieret (det offentlige burde bare bruge færre midler). Det reformen prøver, at skjule er diverse afgift stigninger, som kommer til at ramme borgerne direkte i husholdningerne og indirekte gennem prisstigninger, da en lang række erhverv bliver ramt. Gad hvem der i finansministeriet har udregnet, at man i en tid med faldende eksport vedtager afgiftsstigninger, der forringer danske virksomheders konkurrenceevne på det globalmarked. Ikke særlig godt tænkt i et videnssamfund. Den pågældende embedsmand fravalgte tydeligvis videreuddannelse til fordel for havearbejde. Den øgede timeløn som følge af videreuddannelsen ville alligvel være blevet beskattet med 63%.

Lad os mindes skattestoppet. Æret være dens minde.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home