2006/02/08

Ytringsfrihed

Nej, dette indlæg handler ikke om de tegninger. Det handler om noget så banalt som et lovforslag.

Om L 44, fremsat den 27. oktober 2005 af Peter Skaarup (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Christian H. Hansen (DF), Pia Kjærsgaard (DF), Morten Messerschmidt (DF) og Hans‑Kristian Skibby (DF).

Lovforslaget går i alt sin enkelthed ud på at forbyde forhånelse af Dannebrog. I dag er det nemlig sådan, at indgrebet i ytringsfriheden kun gælder, den der offentlig forhåner en fremmed nation, en fremmed stat, dens flag eller andet anerkendt nationalmærke eller De Forenede Nationers eller Det Europæiske Råds flag. Det skal så også omfatte Dannebrog.

Nu er det så blot sådan, at Dansk Folkeparti er gået frem i den seneste meningsmåling på grund af Pia og co. ædle kamp for ytringsfriheden i Tegningegate. Pia Kjærsgaard har endda været så elskværdig at ville lære Abu Laban og andre om ytringsfrihed i flere af hendes nyhedsbreve de sidste par måneder.

Især nyhedsbrevene fra 17. og 24. oktober 2005 med de sigende overskrifter Ytringsfrihed og Ytringsfrihed II.

I første slutter Pia så flot af med: ” I Danmark; der har vi ytringsfrihed for Loke såvel som for Thor. Og ytringsfriheden; den giver vi ikke køb på”. Sådan skal det lyde Pia, her er ingen begrænsninger på ytringsfriheden, men hov så er det jo lige det med flagene.

I andet starter Pia flot med en formaning: ” Det fik mig sidste søndag til at slå fast, at herboende muslimer må respektere vore grundlæggende værdier, herunder ytringsfriheden – hvis de da vel at mærke ønsker at være herboende”. Nemlig Pia, man skal respektere ytringsfriheden, men hov der jo lige igen den med flagene.

Inden jul når Pia Kjærsgaard så lige at poste Ytringsfrihed III, den 19. december, hvor i hun skriver ” Det er ikke første gang, at kulturpersoner råber op om dette emne – og det vil ganske givet heller ikke blive den sidste. Mit svar er også denne gang: I Danmark har vi ytringsfrihed, som gælder for alle trosretninger. Intet skal i den danske debat være fredet for diskussion – og bestemt ikke et emne som islam, der optager utroligt mange danskere”. Tre gange opsang om hvad ytringsfrihed er, det skulle da være nok til at alle kan forstå det.
Lovforslaget om ændring af straffelovens § 110 e, viser dog med alt tydelighed at Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti heller ikke forstår hvad ytringsfrihed er, for så ville forslaget havde gået ud på at afskaffe straffelovens § 110 e.
Ytringsfrihed handler nemlig især om at folk har ret til at ytre sig, om det man ikke synes om at høre. Frihed for Loke, så vel som for Thor, skrev Grundtvig. Friheden til at tegne billeder af Muhammed, selvom Abu Laban ikke kan lide det, og så vel friheden til at brænde Dannebrog selvom Pia Kjærsgaard ikke kan lide det.
I ytringsfrihedens navn, afskaf straffelovens § 110 e.