2008/11/08

Kunne en socialdemokrat have skrevet uafhængighedserklæringen?

I tirsdags blev Helle Thorning-Schmidt spurgt om, hvorfor hun deltog i en fest for Barack Obama. Hun kunne betro, de måbende seere, at Socialdemokraterne er Demokraternes søsterparti.

Jeg er ikke sikker på Obama, vil erklære sig enig i det.

Den amerikanske uafhængighedserklæring blev skrevet af bla. demokraten Thomas Jefferson, mon en socialdemokrat kunne have skrevet følgende ord:
Vi anser disse sandheder for selvindlysende, at alle mennesker er skabt lige, og at de af deres Skaber har fået visse umistelige rettigheder, heriblandt retten til liv, frihed og stræben efter lykke.

Nej, vel.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg tror at det er svært at generalisere de amerikanske demokrater på en tekst fra 1776 hvor en af de 5 forfattere var demokrat.

søn. nov. 09, 02:31:00 PM 2008  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Det var nu ikke særlig svært at generalisere, Mikkel : )

Sætningen i uafhængighedserklæringen er godt nok gammel, og politikere i dag lever muligvis ikke op til den. Dog så jeg Obamas valgtale på valgnatten, og en socialdemokrat ville ALDRIG tale om democracy, liberty and opportunity, som det der kendetegner Danmark.

man. nov. 10, 06:19:00 PM 2008  
Anonymous Anonym said...

Jeg synes at det er lige frækt nok at gribe tilbage til uafhængighedserklæringen. Der er løbet meget vand under broen siden, og nogle af os er blevet mere velfunderede liberale, men der er naturligvis fundamentalister som Rasmus Ole Hansen

man. nov. 10, 10:21:00 PM 2008  

Send en kommentar

<< Home