2009/04/03

VKO er modstandere af deres egen nye multimedieskat

Multimedieskatten nyder nu ikke engang opbakning fra lovforslagets ja-stemmer. Liberal Alliance gik ud af skatteforhandlingerne bla. pga. den nye multimedieskat. Nu vil VKO ikke engang selv længere stå ved den nye skat.

Videnskabsordfører, Malou Aamund (V) udtaler til Politiken:
Det er da klart, at vi alle sammen helst havde været den foruden – men man må sluge noget for at få noget andet. Og når man står med den største skattereform i nyere tid, så er der nogle ting, man må sluge for at få den igennem

Hvis ingen er for forslaget, så har du ikke få noget til gengæld. Kom ind i kampen, Malou.

Skatteordfører Mike Legarth(C) tager også afstand til forslaget:
Helt overordnet er multimedieskatten jo ikke en sag, der er groet i vores baghave. Men vi har haft det mål at sænke skatten på arbejde, og de markante skattelettelser skal finansieres

Hvis man skal betale mere i skat for at have elektroniske arbejdsredskaber til rådighed, så er det en ekstra skat på arbejde. Kom igen, Mike.

Svarene er dog særligt interessante i lyset af, at Kritisk Presse tidligere har bemærket, at ingen vil tage ansvaret for den nye multimedieskat.

Dengang udtalte It- og skatteordfører Mikkel Dencker (DF):
Nu var det sådan set mere regeringens forslag end Dansk Folkepartis, men det er kommet ind i en aftale, og på den måde står vi ved den.

Pudsigt når Malou Aamund (V) nu påstår, at den er en del af et kompromis.

Her på Kritisk Presse er det en gåde, hvorfor VKO vil vedtage beskatning, som de selv er imod.