2006/03/04

Selvstændige

Tv2 er så elskværdige at viderebringe socialdemokratiske strø tanker. Det er socialdemokraternes ligestillingsordfører Kirsten Brosbøl, som har fået TV2 med på at agere forum for hendes ideer uden dog at stille et eneste spørgsmål til det fremførte. Jørn Nørgaard Sørensen som står som forfatter af artiklen har åbenbart ikke fundet det ulejligheden værd at stille et par spørgsmål. Man skulle mene at det vel måtte høre til på socialdemokraternes egen hjemmeside at formidle den slags, men det er selvfølgelig en anden diskussion.

Ligestillingsordføreren er harm over at regeringen ikke har valgt at lave en barselsfond for selvstændige. ” Den store økonomiske belastning, som barselsorlov kan være for især mindre selvstændigt erhvervsdrivende, bliver der nu ikke gjort noget ved”, siger hun. Nu kunne det jo være at nogen havde valgt at blive selvstændige fordi de netop ikke vil lide under den økonomiske belastning som diverse tvungne opsparinger pålægger almindelige lønmodtagere. Hvis man som selvstændig gerne ville være omfattet af en form for barselsfond, ja så gør man hvad man som selvstændig oftest gør….viser et initiativ og løser problemet til egen tilfredsstillelse.

Ligestillingsordføreren afslører dog sig selv i sidste ende: ” Socialdemokraterne havde gerne set, at de selvstændige blev omfattet af den barselsfond, som bliver etableret for lønmodtagerne - en solidarisk ordning, som sikrer en reel omfordeling”, står der sidst i artiklen. Der er således blot tale om den gode gamle omfordeling som alle skal være en del af. At selvstændige oftest er folk med mod på at være herre i eget hus er vist et ting som ligestillingsordføreren har overset.

En ting der altid har undret mig ved selvstændige er at beskatningen synes hårde hvis man er selvstændig end hvis man er lønmodtager. Forestiller man sig en selvstændig og en lønmodtager der over en 5 års periode begge tjener 1 million kr. Lønmodtageren tjener 200.000 kr. pr. år i 5 år. Den selvstændige er lige startet op og tjener de første fire år 0 kr. da forretnings ideen først skal implementeres. Det femte tjener den selvstændige så 1 million kr. Over en 5 årig periode har begge således samme bruttoindkomst, men ser vi på nettoindkomsten i samme periode så vil lønmodtageren få mere i løn end den selvstændige.

At skabe ligestilling mellem lønmodtageren og den selvstændiges nettoindkomster, se det ville være noget ligestillingsordføreren burde bruge sin energi på.

6 Comments:

Anonymous Ole said...

At Jørn Nørgaard Sørensen ikke stiller kritiske spørgsmål skyldes nok, at han ikke er journalist, men pressemedarbejder hos den socialdemokratiske folketingsgruppe. TV2 har således blot optrykt en pressemeddelelse, som var det en artikel. Interessant ...

lør. mar. 04, 05:39:00 AM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

hmmmm det er ret dårlig stil, men jeg kan vel så ikke kalde det for et ukritisk interview længere.

man. mar. 06, 12:51:00 AM 2006  
Blogger Lau T. said...

Hvordan mon den barselsfond for selvstændige skulle fungere? Det ville være en stor hindring for selvstændige.

Men socialdemokrater kan selvfølgelig heller ikke lide at folk er for selvstændige.

Man skal helst være lønmodtager og tjene en gennemsnitlig løn. For ægtepar skal begge forældre helst være lønmodtagere, og de skal have et gennemsnitligt antal børn.

Hvis man ikke passer med den socialdemokratiske standard, og dermed forbryder sig mod janteloven, kan man dog godt få lov til at leve, hvis man betaler den økonomiske straf, samt den sociale straf i form af hån og misbilligelse.

Undtagelsen for at skille sig ud, er hvis man er et offer. Ofrene, de "samspilsramte", kan omklamres med overførselsindkomst mm. Du må gerne skille dig ud, sålænge du ikke tror du er bedre end os.

man. mar. 06, 02:20:00 PM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja Lau, det var også det der undrede mig. Nu ser det ud til at TV2 har overhaldet mig inden om, da direkte optryk af partiers pressemedelelser er mere ukritisk end jeg lagde op til i det hele taget.

Men ja, selvstændig og tvungen barselsfond er ikke to ting der krydser klinge.

tir. mar. 07, 03:00:00 AM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

tir. mar. 07, 05:19:00 PM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Jeg har fået at vide af tv2 at de som en service optrykker alle partiernes pressemeddelelser under pressemeddelelser på http://politik.tv2.dk/

Problemet har i dette tilfælde så været at jeg har fundet frem til artiklen gennem deeplinking, da jeg undersøgte hvad der var blevet sagt om barselsfond forslaget.

Ved deeplinking fremgår det kun at det er en pressemeddelelse, hvis det står i selve pressemedelelsen.

tir. mar. 07, 05:29:00 PM 2006  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home