2007/05/30

USA - Farligere end Guatamala!

I en ny undersøgelse lavet af tænketanken Economist Intelligence Unit, som er tilknyttet The Economist (kan ikke finde den original undersøgelse, anyone?), ender USA på en sølle plads som nummer 96, på en 121 lang liste af lande arrangeret efter uro/ufred.

Dette virker ikke logisk, da det placerer USA på samme niveau som Iran og Yemen og længere nede end Guatemala og Serbien! Hvilket i mit hoved ikke kan passe. Nu kan det værre, at det er Ritzau, som ikke har forstået formålet med analysen, eller også har EIU lavet en dårlig analyse.

Det bliver oplyst, at parametrene i analysen har været for eksempel antallet af voldsforbrydelser, militærbudgettet og omfanget af organiseret kriminalitet. Det der umiddelbart springer mig i øjnene som "fejl ledet" (forudsat at USA ikke er det så urolig/ufredelig som analysen kommer frem til) er militærbudgettet. USA har et meget stort militærbudget, hvilket ikke nødvendigvis medfører mere uro (USA er jo så flink at "eksportere" deres vold ud over deres egne grænser).

Analysen konkludere, at små stabile demokratier med høj indkomst er de mest fredlige. Dette kommer da heller ikke som nogen overraskelse, små stater er de klart mest fredelige og frie stater. Disse kan da givetvis også værre mere frie end USA, men at sætte USA på niveau med Iran og Yemen, er ikke nogen god analyse. Nogen gange kan det overraske, hvor ukritisk aviser er overfor de telegrammer der bliver trykt.

1 Comments:

Blogger Amila Jasarevic said...

"(...) at sætte USA på niveau med Iran og Yemen, er ikke nogen god analyse."

Kan man bedømme, om en analyse er god eller dårlig, alt efter om man kan lide resultatet eller ej? Kommentaren om det problematiske i at tage landenes militærbudget med i analysen er langt mere relevant, men med en sådan afslutning kommer artiklen bare til at fremstå som udtryk for utilfredshed over dårlig omtale af USA.

man. jun. 11, 08:49:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home