2007/07/11

Dansk Film i 2.Division

Dansk film vinder ingen palmer og får langt færre nomineringer og priser til de store filmfestivaler. Det er jo en skandale, før havde vi Lars Von Trier og Thomas Vinterberg, nu har vi folkelig underholdning som "Tempelriddernes skat" og "Far til fire giver aldrig op".

Der har fundet en hollywoodisering af dansk film sted, der bliver nu produceret til biograf gængerne i stedet for kritikerne på politikken. Professor i filmvidenskab ved Københavns universitet, Peter Schepelern udtaler:

»Camres (tidligere direktør i Filminstituttet, Henning Camre, red.) succes har været en mild hollywoodisering af det danske filmmiljø. Hvor der har været satset på professionel, velafrettet og velfungerende fiktion til den almindelige befolkning over hele linjen. Og det har vel sådan set kørt meget godt. Men det, der har gjort Danmark berømt i den her periode – det, der har gjort perioden stor set udefra, det er Lars von Trier og dogme. Og det er jo også Trier«

Dansk film skal åbenbart værre elitær og uforståelig for at værre god. Man kan tydeligt læse politikkens agenda, mere statsstøtte til de eksperimenterende film, og mindre til de folkelige film.

Film der er så elitære, mærkelige og ude af trit med befolkningen, at de behøves kæmpe subsidier til produktionen, da billetsalget ofte er under 5.000 - 1000 solgte billeter, bør slet ikke produceres. I det mindste lader det til, at uddelingen af film midler, er blevet mere biograf venlig.

Hvornår bliver filmindustrien overladt til markedskræfterne, så vi ikke behøves betale til disse ikke rentable smal film.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Personligt kan jeg godt lide "elitære og uforståelig" :-D film, men jeg kan ikke se, hvorfor de skal have statstøtte. Kunstnere er tit bange for det frie marked, og det er da heller ikke et rart sted, hvis man laver noget ingen gider se. At støtte film ingen gider se er dumt. At støtte film som folk godt gider se er også dumt.

tor. jul. 12, 09:17:00 AM 2007  
Blogger Jesper Juul Andersen said...

Jeg kunne ikke skrive det meget bedre selv :)

Lige meget om støtten går til film jeg kan lide, eller til film jeg ikke kan, så er det dumt.

Og hvis man er bange for, at alsidigheden vil gå ud af filmbranchen uden støtte, så kig på musik branchen, her er der ikke i samme grad udbredt støtte (mener jeg)til kunstnerene, men alligevel er der et kæmpe udbud, af alt mellem himmel og jord.

tor. jul. 12, 04:52:00 PM 2007  
Anonymous falkeøje said...

Med en frontfigur som Lars von Trier, der ville have spillet Internationale, når han skridtede fronten af på de røde løbere, så er Danmark bedre tjent med at holde sig i baggrunden, når "De Store" viste sig frem.
Det svarer til, at en original ville have spillet Horst Wessel ved samme lejlighed.

falkeøje

tor. jul. 12, 07:05:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home