2007/12/23

2 års fødselsdag

21. december 2005 blev det første indlæg skrevet her på bloggen af Lau. Ideen til bloggen startede med en (berettiget?) irritiation over DRs vinkling på nyheder. En vinkling, hvor man i en del tilfælde skulle, om ikke blot være lettere skadet på venstre hjernehalvdel, så i hvert fald være mere eller mindre virkelighedsfjern for ikke, at kunne se DRs nyheder som videreformidling af venstreorienterede dogmer.

Fra at være to skribenter på bloggen i starten. Er staben siden blevet udvidet med Erik Kofoed, Hans Jonas Hansen og Jesper Juul Andersen. Jesper Juul har desuden skrevet en række artikler til Liberator. Aktiviteten er ikke altid så høj på denne blog, men der er også kommet en del andre til siden vi startede, som man jo også skal læse, udover de der selvfølgelig var der i forvejen. Blandt andet frekventerer jeg selv jævnligt Punditokraterne, KapitaLisbet, Verden fra min altan, Skattetryk.dk, Jarls blog m.fl. Jarls blog er desuden lidt af et forbillede for, hvordan man med en aktiv indsats kan opbygge en stor og trofast læserskare.

Siden vi startede for 2 år siden, er der også kommet en liberal netavis til verden. 180grader læses hyppigt. Selvom man ikke altid er enig i lederen, så er der ingen tvivl om, at her er et medie, der i lighed med her på siden, fortolker menneskerettigheder noget anderledes end Institut for Menneskerettigheder og Morten Kjærum, nemlig udfra individet. Dvs. hvor menneskerettighederne fortolkes som negative rettigheder, med frihed som fravær af tvang. Hvor mennesket har selvejerskab over sig selv og sin ejendom. Denne respekt fra mennesket ligger langt fra især DR og Politikens verdensbillede, hvorfor disse to medier har været stærkt overrepræsenteret, når der har været langet ud efter nyhedsformidlere, der burde agere mere som en Kritisk Presse.

God jul.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home