2009/03/09

Tro på dig selv - Guldkorn fra Ulrik Wilbek

Fornylig var jeg på tur tværs over Danmark med DSB. Til lejligheden købte jeg Ulrik Wilbeks bog Tro på dig selv i DSB kiosken.

Bogen handler selvfølgelig en del om håndbold. Især den mentale del af at træne håndboldspillere og få holdet til, at opnå gode resultater.

Ulrik Wilbek har tidligere siddet en valgperiode i Viborg kommunalråd for Venstre. I bogen gør han sig derfor også et par tanker om politik, og om hvordan man i politik kunne anvende hans erfaringer fra håndboldlandsholdet.

Først og fremmest handler det om at sætte sig nogle mål. Mål motiverer. Målet deles op i delmål, som små byggesten på vejen mod målet, man har sat sig. Når man får opfyldt målet, må man sætte sig nye mål, for at bevare motivationen. Motivation er alt afgørende, siger Ulrik Wilbek.

Her kommer jeg til at tænke på de utalige portrætprogrammer om statsminister Anders Fogh Rasmussen. Helt fra dreng af, har han leget statsminister. Et klart mål for Foghs politiske virke. Delmålene har været: først VU formand, så MFer, så minister, så Venstres formand og endelig i 2001 - Statsminister.

Sammenligner man med, hvad den borgerlige regering i Sverige har opnået på 2 år, så er det tydeligt at statsminister Anders Fogh Rasmussen er en mand, der efter valgsejren i 2001 ikke har sat sig nye mål. Det er en skam. Hvilket i følge Ulrik Wilbek gør de efterfølgende præstationer dårligere, da man ikke videre udvikler sit potentiale. Ulrik Wilbek bruger selvfølgelig ikke statsminister Anders Fogh Rasmussen som eksempel:
Tennisspilleren Mats Wilander har fortalt, at da han i 1990 blev nr. 1 på verdensranglisten, forsvandt motivationen. Han følte ikke, at han længere havde noget at stræbe efter. Han havde sat sig for at blive den bedste i verden, og da han blev det, sagde han:"Hvad nu?". Han havde ikke noget nyt mål.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har efter 7 1/2 år som statsminister endelig sat sig et nyt mål. Desværre handler det ikke om, at gennemføre liberal politik, men om at blive Natochef.

Netop statsminister Anders Fogh Rasmussens og hans manglende politiske visioner er noget Ulrik Wilbek savner i politik. Hvor er visionerne?, spørger han:
I de få år jeg var med i politik, forbløffede det mig, at så få politikere havde visioner. Det fatter jeg ikke. Netop den politiske verden er et af de steder, hvor du har størst mulighed for at se 20 år frem.


Den netop vedtagende skattereform må have det svært med følgende Wilbek citat:
Politik handler om at turde se 20 år frem og handle derefter

For det liberale Danmark er det altafgørende, at statsminister Anders Fogh Rasmussens efterfølger ikke blot motiveres af et mål om, at blive statsminister, men samtidig har nogle politiske visioner. Visioner om et liberalt Danmark. Visioner der er omsat til nogle delmål for at opnå visionen.

Eftersigende er statsminister Anders Fogh Rasmussen favorit til, at blive Natochef. Spørgsmålet må derfor på nuværende tidspunkt være. Lars Løkke Rasmussen, hvad motivere dig?, hvad er din vision?

Ser man på Lars Løkke Rasmussens CV, så ligner det statsminister Anders Fogh Rasmussens vej til Prins Jørgens Gård. Det kan give enhver liberal kuldegysninger.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home