2009/03/31

Gary Beckers peptalk til liberale debattører

I 1956 skrev Gary Becker om afskaffelse af amerikansk værnepligt. Han publicerede dog ikke artiklen, da det jo var imod datidens opfattelse. I dag findes værnepligten ikke i USA. Engang troede de fleste, at Berlin-muren var kommet for at blive. I 1989 faldt den. Trods tidens håbløse politiske trend med at intervere i økonomien opfordrer Nobelprisvinderen Gary Becker liberalister til ikke at opgive debatten om frihed. Denne lektion lærte Gary Becker gennem sit manglende mod til at offentliggøre sin artikel imod værnepligt i 1956. Den frie markedsøkonomi er værd at kæmpe for, selvom det til tider ser sort ud. For som Gary Becker siger:
When the market economy is compared to alternatives, nothing is better at raising productivity, reducing poverty, improving health and integrating the people of the world

Hele artiklen kan læses i Wall Street Journal:
Now is no time to give up on markets.

Hattip: Nyhedsbrevet fra Advocates for self-government

4 Comments:

Anonymous Jan Madsen said...

Rasmus, der skal ikke altid være komma foran 'at' :-)

tirs. mar. 31, 08:20:00 AM 2009  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ok, Jan (og Mikkel for sin hån på Facebook). Jeg har givet komma endnu en chance. Læs indlægget igen og se om det er blevet bedre (eller værre alt efter mine kommaevner).

ons. apr. 01, 11:58:00 PM 2009  
Anonymous Jan Madsen said...

Nope!
"Den frie markedsøkonomi er værd, at kæmpe for selvom det til tider ser sort ud." Skal være: "Den frie markedsøkonomi er værd at kæmpe for, selvom det til tider ser sort ud.

fre. apr. 03, 01:05:00 PM 2009  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Hvad så nu?

fre. apr. 03, 04:15:00 PM 2009  

Send en kommentar

<< Home