2006/11/16

Tvang – Socialdemokraterne bliver ved deres læst.

Den der følger jævnlig med i politik og den generelle samfundsdebat, har næppe undgået at bemærke regeringens til tider desperate kamp for at komme til at være mere socialdemokratiske end Socialdemokraterne selv, med god hjælp fra de småborgerlige socialdemokrater i Dansk Folkeparti.

Dog kan ingen (og forhåbentlig vil ingen) overgå Socialdemokraternes opfindsomhed, når det kommer til at opfinde tvangsforanstaltninger til at løse såvel reelle som indbildte problemer.

”Hver tiende barn mistrives, og det kan hjælpe at sende barnet i vuggestue, dagpleje eller børnehave”, rapporterer DR.

Det fremgår desværre ikke hvor de tal kommer fra eller hvordan man er kommet frem til det, men sådan er det jo oftest, når der køres nye problemer i stilling til politisk løsning. At være politiker er jo i høj grad, at finde på problemer man kan løse for at retfærdiggøre sine privilegier. Socialdemokraterne mener, ikke overraskende, at dette problem kan løses ved at tvinge børnene i børnehave og vuggestue.

Ideen er at børnene så kan omgås pædagoger og velfungerende børn.

Folketingets ubetingede 1. maj taler nr. 1 udtaler:

”Vi reagerer for sent. For mange familier går for meget i hundene, men hvis vi går tidligt i gang, har vi mulighed for at tage fat om problemet”, siger Mette Frederiksen (S).

Hun får støtte af dr. Jur. og professor i socialret ved Københavns Universitet, Kirsten Ketscher, der dog med forbehold udtaler:

”Det store problem er altid, at forældrene ikke vil have det. Og man kan jo ikke forestille sig, at politiet kommer og henter dem og kører dem i børnehave”.

Jeg tror nu sagtens, at Mette Frederiksen kan forstille sig, at politiet kommer og henter børnene, det handler jo trods alt blot om at vedtage et lovforslag i Folketinget. På Tinget er traditionen, at bagateller som borgerrettigheder ikke er nogen hindring, eller noget man søger at overholde i lovgivningsarbejdet.

Efter at have set BUPL folde sig ud i løbet af efteråret, har jeg dog svært ved at forstille mig, hvordan tvungen omgang med pædagoger skulle hjælpe nogen. Men sådan er der jo nu engang så meget.

1 Comments:

Blogger Jakob T. said...

Ja, det er uhyggeligt, når politikerne sidder inde på borgen, og tror de ved, hvad der er bedst for folk og vedtager sindsyge, frihedskrænkende love.

tir. jan. 02, 01:59:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home