2007/04/12

Cheminova og de danske medier

Cheminova er den danske virksomhed som de danske medier elsker at hade. Og politikken har netop fundet den gamle historie, om brugen af sprøjtemidler med giften methyl parathion i, blandt brasilianske bønder. (se her (læg i øvrigt mærke til det pæne billede, de har valgt til historien)).

Den danske presse har valgt at værre meget ensidig i behandlingen af denne historie, og kun se på ulemperne ved at bruge Cheminovas sprøjtemiddel (som i øvrigt forhandles af 6 andre selskaber i Brasilien). Der skal nok ikke værre tvivl om, at der er tale om en ekstrem giftig gift, som er farlig for mennesker.

Men som det brasilianske landbrugsministerium skriver i et svar til en foresprørgsel fra Cheminova (kan findes her), så er der tale om en meget vigtig gift for det brasilianske landbrug, der pga. det væsentlig anderledes klima end vores har et større behov for insekt gift.

Ligeledes findes der i dag ikke et alternativ til methyl parthion (Cheminova skulle arbejde på en afløser), som har samme effekt til samme pris.

Med andre ord har vi, at gøre med en sag hvor alle direkte involverede partner, Cheminova, bønderne og selv Brasiliens administration ikke ser noget problem i. Det er kun FN og de danske medier der har et problem.

1 Comments:

Anonymous Morten Sørensen said...

I forlængelse af dit indlæg kan artiklen på side 14 i Århus Universitets blad, Augustus, anbefales:

http://www.au.dk/augustus/augustus-1-2007.pdf

tor. apr. 12, 10:14:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home