2007/07/22

Ansvar uden sammenhæng

Regeringens nyeste påfund er, at folk ikke selv tager ansvar. I visse dele af befolkningen er der simpelthen sket et skred i en uheldig retning, påpeger regeringen.

For som Claus Hjort Frederiksen siger i Berlingske.

"Selv i hvad jeg betragter som borgerligt-liberale kredse, er der sket et skred i opfattelsen af det personlige ansvar. Jeg bliver nogle gange lidt forskrækket, når jeg møder borgerlige vælgere med gode stillinger, som prøver at smyge et ansvar af sig ved at sige: Vi betaler jo en masse penge i skat, så det problem må I ordne,«

Folk der forventer at få noget for deres penge. Hvad i alverden er det nu for noget? Folk burde da kunne forstå regeringens devise: ”Vi skal have jeres penge, men alle problemer er jeres eget ansvar.”
Hvis man vil have, at folk skal tage et større ansvar, så må man sætte skatten ned. Hvis regeringen er tilfreds med det nuværende skattetryk, så må de også vænne sig til, at folk forlanger ting af dem. At give folk skylden er at vende debatten på hovedet.

CHF mener, at man skal stille folk spørgsmål, når vi f.eks. diskuterer kvaliteten i ældreforsorgen. Nedenunder er et spørgsmål, som CHF synes, man passende kunne stille folk med en mor på plejehjem.

Hvis du synes, at der er noget galt på hendes stue på plejehjemmet, tager du så selv malerkosten frem?

Nej, det gør man nok ikke Claus, fordi det er ikke ens job. Kunne det være, at man hellere vil bruge sin tid sammen med sin gamle mor, i stedet for at skulle male hendes plejehjem? Hvorfor vil CHF så gerne skabe dårlig samvittighed i stedet for at løse problemer?

Jeg kan virkelig ikke forstå, hvorfor regeringen gider bruge så meget tid på at snakke om de symptomer en velfærdsstat skaber frem for at kurere selve sygdommen. Hvis skatten er lav, så tager folk helt automatisk et større ansvar for deres eget liv og andres.

Vil politikerne overhovedet have, at folk tager mere personligt ansvar, når det kommer til stykket? Intet tyder på det.

2 Comments:

Anonymous raapil said...

I øvrigt er det bestemt ikke velset, at de folk, der bruger offentlige institutioner, 'selv tager malerkosten'. I folkeskolen er det nærmest strengt forbudt, så det er en ret billig udtalelse fra CHF.

søn. jul. 22, 09:17:00 PM 2007  
Anonymous Lars Hvidberg said...

God kommentar. Lige mine ord. CHF bliver mere og mere desperat og absurd, når han skal forsøge at redde regeringen ud af velfærdsparadokset.

man. jul. 23, 07:44:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home