2007/08/08

Politikere har ikke ret til at blande sig i brillerabat

via 180grader:
"Det er helt urimeligt, at en eksempelvis 50-årig direktør skal have mere rabat for en vare end en meget yngre studerende," siger SF's ligestillingsordfører, Kamal Qureshi, til avisen.dk.

Så lad være med at handle i Synoptik hr. Qureshi! Eller opfordr andre til at boycotte butikken. Eller start din egen brilleforretning. At undlade at handle et bestemt sted og opfordre andre til det samme er ikke-voldelige handlinger man kan bruge, som ikke krænker borgernes ejendomsret.

Private butikker har ret til at diskriminere så meget de vil, ligesom at forbrugerne har det. Forbrugerne har også ret til kun at handle der hvor de kan blive ekspederet af personer i bestemte allersgrupper, hvis de måtte ønske det.

At handle i private butikker er ikke en positiv ret man har. Synoptik har ikke pligt til at sælge folk briller. Private produkter og serviceydelser er ikke en offentlig ydelse som man kan kræve eller som politikere eller bureaukrater skal styre.

Er der noget som politikerne selv synes at de ikke skal lovgive om? Det lader ikke til det.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Der er ikke et generelt frirum for butiksejere til usaglig diskrimination af kunderne.

Man husker måske sagen om Pizza-Åge eller Kjole-Ole. I begge tilfælde blev butiksejeren dømt.

Men Qureshis sag er meget tynd.

Mogens fra mosen

ons. aug. 08, 03:00:00 PM 2007  
Blogger Mikael said...

Bankerne tilbyder jo også variable renter. Jo flere penge, der står på kontoen, jo bedre renter.
Det burde også være forbudt ifølge Qureshis logik.

tor. aug. 09, 12:56:00 PM 2007  
Blogger Lau T. said...

@Mogens: Det er rigtigt, men der burde være frirum til "usaglig" diskrimination af kunderne. At staten kan straffe en for at bestemme hvem man vil lade komme ind på sin ejendom og hvem man vil handle med er en krænkelse af ejendomsretten.

Kunderne må ifølge lovgivningen i dag diskriminere i forhold til butikkerne, men omvendt kan butikkerne ikke diskriminere i forhold til kunderne.

I stedet for at lovgive om det kunne der eksemplerne med Pizza-Åge og Kjole Ole opfordres til boycot af de pågældende butikker.

@Mikael: Ja, det lyder som diskrimination af folk med dårligere mulighed for at betale penge tilbage. Uha uha.

fre. aug. 10, 09:46:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home