2008/02/19

Kære Anders

I følge Anders Fogh så har samfundet intet ansvar for den ballade, som har ramt Danmark den sidste uges tid.
"Nu må vi stoppe den sang om, at det er samfundets skyld. Det er de unges ansvar - og deres forældres,"

Selvfølgelig mener vores statsminister ikke, at politikere har ansvaret for de mange bilafbrændinger, som har fundet sted. Fordi alle kan da se, at det ikke er politikere eller politiet, der brænder vores biler af. Men betyder det nødvendigvis, at politikerne kan fraskrive sig alt ansvar?

Venstre har med deres "neo" socialdemokratiske politik intet gjort for at bekæmpe ghetto problemerne i Danmark. Tværtimod har deres elskede velfærdsstat skabt ghettoer, hvor alt håb er væk. I følge Anders Fogh er det folks eget problem, for hvorfor skal han vise lederskab, når han allerede har tilkæmpet sig magten?

Kære Anders.
Kom nu med den politiske handlingsplan, som du sikkert har gemt i din skrivebordsskuffe. Den med navnet "Skær ned og sæt skatten ned." Gør det for ghetto børnenes skyld.

2008/02/10

Gak Gak logik

Det er lykkedes Lasse Lavrsen at skrive en god artikel i Information. Artiklen handler om, at velgørenhed og kapitalisme ikke er modsætninger, som mange socialister ellers tror. Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad artiklen handler om. Men jeg vil opfordre til, at man læser den.

Jeg vil i stedet gribe fat i Professor på CBS Kai Hockerts sære eksempel på, at kapitalisme ikke altid er løsningen. Han udtaler:

"Hvis man er ren velgørenhedsorganisation, vil man højst sandsynlig hjælpe de fattigste af de fattigste - de der har allermest hjælp behov. Men hvis jeg var Starbucks, der skulle til at handle med fair trade, ville jeg stadig fokusere på at få en god kaffe til en fornuftig pris. Men de fattigste kaffebønder bor måske bag syv bjerge og er måske ikke verdens bedste kaffeproducenter. Til gengæld er der nogle andre fattige producenter lidt tættere på og lidt bedre til at producere kaffe, og således kan man naturligvis tabe. Det driver de mindst profitable projekter ud i mørket,"

Nu er man altså ikke et offer, fordi man har valgt at producere kaffe bag syv bjerge. De kunne f.eks. begynde at producere noget, som de er bedre til. Hvis det ikke kan lade sig gøre med deres nuværende placering, så må de flytte. Når jeg hører gakgak argumenter, så kommer jeg til at tænke på Martin Nexø Andersen. Han var bange for industriliseringen, fordi den gjorde bønder arbejdsløse. Det havde nok ikke været en særlig god idé, hvis vi havde støttet uproduktive bonder dengang. Det er det stadig ikke.
I sidste ende bunder Kai Hockerts argument i negativisme. Logik er åbenbart ikke et krav for at blive professor.

2008/02/06

Guld og grønne skove

Jeg var hjemme ved forældrene i går, dette resulterede i, udover god mad, lidt tid på at se DR. Programmet hed "Guld og grønne skove" og er ret basalt set, en halv times miljø propaganda fra statens kommunikations rør.

Plottet er som følgende; find de familier i Danmark med et højt energiforbrug, fortæl dem at de synder ved at udlede store mængder CO2, herefter kan de bede om syndsforladelse ved at nedbringe CO2 udledningen i tre uger. Til sidst belønner DR dem med en pose penge svarende til den tre ugers besparelse, bare for helt år.

Uden tvivl kunne familien i gårsdagens program spare nogle penge ved nogle små ændringer, men mange af forslagene var helt absurde. Blandt andet blev moderen bedt om at skære ned på tøj indkøbet, hvorefter man får en belærende lektion i hvor meget CO2 der går til fremstillingen af en T-shirt! Desuden burde hun tage bussen i stedet for bilen og familien skulle installere en særdeles grim og larmende varmepumpe. Nå ja, og ingen flyveture på ferie, bliv her i kolde regnfulde Danmark.

Selvfølgelig kan nogle forbedringer være smarte, nogen gange kan det værre ganske fornuftigt at udskifte et toilet eller slukke for håndklædetørreren. Men argumentet bør ikke være høj udledning af CO2. Lad os nu se på hele grundlaget for klimadebatten i stedt for, at tage teorien om CO2 udledning som den store synder for givet. I stedet for at vise dette program burde DR sende dokumentaren om Henrik Svensmark og hans teori. Hvis man tilgengæld vil have mere vrøvl i samme stil kan man besøge 1tonmindre.