2008/02/06

Guld og grønne skove

Jeg var hjemme ved forældrene i går, dette resulterede i, udover god mad, lidt tid på at se DR. Programmet hed "Guld og grønne skove" og er ret basalt set, en halv times miljø propaganda fra statens kommunikations rør.

Plottet er som følgende; find de familier i Danmark med et højt energiforbrug, fortæl dem at de synder ved at udlede store mængder CO2, herefter kan de bede om syndsforladelse ved at nedbringe CO2 udledningen i tre uger. Til sidst belønner DR dem med en pose penge svarende til den tre ugers besparelse, bare for helt år.

Uden tvivl kunne familien i gårsdagens program spare nogle penge ved nogle små ændringer, men mange af forslagene var helt absurde. Blandt andet blev moderen bedt om at skære ned på tøj indkøbet, hvorefter man får en belærende lektion i hvor meget CO2 der går til fremstillingen af en T-shirt! Desuden burde hun tage bussen i stedet for bilen og familien skulle installere en særdeles grim og larmende varmepumpe. Nå ja, og ingen flyveture på ferie, bliv her i kolde regnfulde Danmark.

Selvfølgelig kan nogle forbedringer være smarte, nogen gange kan det værre ganske fornuftigt at udskifte et toilet eller slukke for håndklædetørreren. Men argumentet bør ikke være høj udledning af CO2. Lad os nu se på hele grundlaget for klimadebatten i stedt for, at tage teorien om CO2 udledning som den store synder for givet. I stedet for at vise dette program burde DR sende dokumentaren om Henrik Svensmark og hans teori. Hvis man tilgengæld vil have mere vrøvl i samme stil kan man besøge 1tonmindre.

2 Comments:

Blogger Thomas said...

Jeg har kun set programomtalerne. Men jeg er enig i, at det lugter langt væk af statslig propaganda.

Jeg har tænkt, om gode liberale mennesker ikke burde arrangere en CO2-fest, hvor vi fejerer, at naturen er robust og selvregulerende, alt imens vi producerer en masse CO2.

tir. feb. 19, 09:10:00 PM 2008  
Blogger Celia Schow said...

Jeg har også set et af programmerne. Det er uden tvivl statslig klimapropaganda i bedste sendetid! Du glemte dog bare at nævne, at op til flere gange i løbet af udsendelsen, bliver der vist smarte modeller af, hvordan der bliver lagt et stort lag "giftig" CO2 rundt om jorden, mens en pædagogisk stemme forklarer den hypotese, som de forskere, staten har valgt, vi skal høre på, har fremstillet. Det er da klart, at danskerne har sådan et snørklet syn på Global Opvarmning!

@Thomas, jeg har faktisk selv tænkt tanken! Det kunne være fandens sjovt - og vildt provokerende - at holde en sådan fest. ;-)

tor. mar. 27, 01:15:00 AM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home