2008/01/18

Birgitte Josefsen (V) i strid med Grundloven?

Birgitte Josefsen, der ved valget 2007 blev genvalgt i den nye Mariager Fjord kredsen lever på ingen måde op til sin formands mantra om, at det jeg sagde før valget, mener jeg også efter valget.

Før valget stemte hun for gruppeeksamen, da hendes stemme var ligegyldig. Nu efter valgte, hvor hun kunne få indført gruppeeksamen med sin stemme, så stemte hun imod.

Nu er det jo tilladt, at ændre holdning, og det er da også muligt, at der er forskel på at være valgt i Hobro kredsen og i Mariager Fjord kredsen, med hensyn til sin holdning til gruppeeksamen.

Skyldes det, at hun ikke har villet stemme imod regeringen, så er hun ikke egnet til at sidde i Folketinget, i følge Grundloven:

Grl § 32. Stk. 7. Ethvert nyt medlem afgiver, når hans valg er godkendt, en højtidelig forsikring om at ville holde grundloven.

Grl § 56. Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.

Bevisbyrden er tung at løfte, og det er ikke første gang og bliver næppe sidste gang et folketingsmedlem forbryder sig mod Grl. § 32. Stk. 7. Omvendte har ingen politikere vel nogen sinde forbrudt sig mod Grl. § 32. Stk. 7, da man som populist jo aldrig vil komme i det problem. I politik er dette tilfælde blot business as usual.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home