2009/03/10

Folketingsvalg pga. multimedieskat?

Liberal Alliance er med i finansloven og skal derfor tages med på råd, før de skadelige tiltag i VKO skattereformen kan vedtages.

VKO vil spændere 1,5 milliarder yderligere end aftalt i finansloven. Det går ikke uden Liberal Alliances accept, og kravet her fra er en fjernelse af den fjendtlige multimedieskat, som VKO har med i, deres brud på skattestoppet, skattereformen.

Multimedieskatten skal straffe alle, der har enten computer, telefon eller internet stillet til rådighed i hjemmet af arbejdsgiveren. Den skattestopsbrydende multimedieskat vil indbringe statskassen 750 mio. kr., så fremt skolelærere og andre stadig vil udføre nogle af deres arbejdsopgaver hjemmefra.

Anders Samuelsen om mulitmedieskatten til JP.dk:
Sagen er den, at vi har muligheden for at gøre det. Det er en nødbremse, som skal bruges til at rette op på en multimedieskat, som er den helt forkerte vej at gå, og som er stik imod regeringens egen politik. Det er noget af det mest antiglobaliseringsvenlige, antifamilievenlige og antimiljøvenlige, og det går stik imod et fleksibelt arbejdsmarked, at man vil beskatte, at folk kan arbejde hjemmefra


V og K mener ikke, at LA har noget at komme efter. Regeringspartierne har dog forlængst har deponeret al indflydelse hos DF. Så hvad siger DF til Anders Samuelsen.

Kristan Thulesen Dahl (DF) udtaler:
Så kan man sige, at man vil have en tur til månen for at være med til det. Men det har ikke noget med sagen at gøre. Vi har en fælles forpligtelse i finansloven for 2009 til at kickstarte dansk økonomi, hvis der er behov for det. Og vi har reserveret et krudtlager til det.

Et eller andet skal LA spises af med, det må selv DF erkende, sådan er spillet om finansloven. Der bliver næppe valg pga. multimedieskatten i en tid, hvor meningsmålingerne er imod VKO. Fogh er på vej til NATO og kan selvfølgelig være ligeglad. Sandheden er dog nok, at det Anders Samuelsen satser på er, at en sejr vedrørende multimedieskatten skal give Liberal Alliance øgede chancer for, at kunne overleve næste valg.

Ingen tvivl om, at kom der valg på tirsdag, så ville Liberal Alliance komme ind, pga. proteststemmer fra V og K efter den skuffende uambitiøse skattereform, som samtidig brød skattestoppet.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home