2006/07/24

Hvad er det, jeg skriver under på? Part 2

Ak ja endnu engang bliver man konfronteret med en underskriftsindsamling. Denne gang er det en underskriftsindsamling på vegne af de sulte strejkende iranske asylansøgere på Christiansborg Slotsplads.

Akkurat som da kritiskpresse sidst kommenterede en underskriftsindsamling, så spørge man også sig selv denne gang: ” hvad er det, jeg skriver under på?”. Dette spørgsmål besvare underskriftsindsamlingen på informativ vis, da underskriftsindsamlingens forside klart og tydeligt skriver formålet. Ordlyden er som følger:

SÆT DIN UNDERSKRIFT HER HVIS DU MENER:

1- AT ANSVARET FOR DE MANGE ASYLANSØGERS TRAGISKE SELVMORD I DE SENERE ÅR
LIGGER HOS VK-REGERINGEN OG DERES PARLAMANTARISKE STØTTEPARTI, DANSK FOLKEPARTI.

2- OG DU VIL ANKLAGE DENNE REGERING, ANDERS FOGH OG PIA KÆRSGAARD FOR KRÆNKELSE AF MENNESKERETTIGHEDER.

3- - KRÆVER AT ALLE AFVISTE ASYLSØGERES SAG BEHANDLES PÅ NY.

4- - KRÆVER AT DANMARK OVERHOLDER DE INTERNATIONALE FLYGTNINGE-KONVENTIONER.

5- - KRÆVER EN ANSTÆNDIG ASYLPOLITIK.

6- - KRÆVER ASYL TIL ALLE ASYLSØGERE DER HAR BOET I MERE END 2 ÅR HER I DANMARK.

Aha ser man det. Man kan i hvert fald ikke komme og klage over at det ikke er klar og tydelig tale. Samtidig med at man gerne vil have folks opbakning til at støtte asylansøgerne, så bruger man samtidig også underskrifts indsamlingen til indenrigspolitiske formål at svine regeringen til. For hvorfor skrive under på at regeringen krænker menneskerettighederne, som jo kan koges ned til at ejendomsret, forsamlingsfrihed og ytringsfrihed. Bevares vi har verdens højeste skattetryk som jo er en del i strid med menneskerettigheden ejendomsret, men de to andre har vi da. Så at opfordre folk til at skrive under på at regeringen er skyld i at Iran krænker iranernes menneskerettigheder er næppe en metode der skaber massiv opbakning ud over underskriftsindsamlernes eget politiske ståsted. I dette tilfælde vil det sige Enhedslisten. Nu har Enhedslisten fået en del nye medlemmer på det sidste, så jeg glæder mig alligevel til at hører i dag kl. 13, når de vil overdrage underskrifterne til flygtningeankenævnet, hvor mange underskrifter der er skrabet sammen. Eller sagt på en anden måde, hvor mange medlemmer og sympatisører har Enhedslisten i det hele taget.

Underskriftsindsamlingen fik ikke undertegnedes underskrift, da undertegnede ser grunden til at de sulte strejkende iranere er asylansøgere, som den centrale problematik. Nemlig det forhold at den iranske civilbefolkning lever under grove krænkelser af menneskerettighederne fra deres egen magtelites hånd.

Iran har endda en officiel repræsentant i Danmark i ambassadør Ahmad Daniyali, som i arbejdstiden holder til på adressen Svanemøllevej 48, 2100 København Ø. Så kan man møde op og diskutere muligheden for da som minimum at lade være med at anholde folk i Iran for at sige eller skrive deres mening. Man kan selvfølgelig ringe på telefon nr. 39160003. Hvis man synes mere om at sende et brev kan man gøre det ved den gammeldags maner og bruge Post Danmark eller sende en telefax på 39160075 eller sende e-mail, som jeg har gjort, til iran-embassy@iran-embassy.dk

Nedenstående er min e-mail til ambassadøren:

Kære Hr. Ambassadør Ahmad Daniyali

På 36. dag sultestrejker iranske asylansøgere på Christiansborg Slotsplads. Baggrunden for sultestrejken er Majid Samaris selvmord på Hanstholm Asylcenter den 19. juni, der i frustration over at få afvist sin asylansøgning, og dermed stod til at blive sendt tilbage til Iran, ikke så nogen anden udvej.

I sandhed en tragisk begivenhed at folk sultestrejker af frygt for at blive sendt til deres fødeland. Det er især som dansker svært at forstå at man kan have så anstrengt forhold til det land, som jo burde være den sikre hjemstavn hvorfra man kan tage på opdagelse i verden og vende sikkert hjem igen til familie og venner.

Sådan er det ikke, men sådan burde det være. Mens andre aflevere underskrifter og klager over den danske regering, så skriver jeg i stedet til dig i din rolle som Irans officielle repræsentant i Danmark. For i sidste ende er det her løsningen på problemet ligger.

Løsningen ligger lige for. Hvis du nu sammen med andre for det officielle Iran satte jer ned og fandt en løsning. Det kan da ikke være særlig godt for dit lands image at se sultestrejkende landsmænd på fortovene i andre lande. Hvis alle iranere blev betragtet som lige fra fødselen og med lige muligheder. Hvis staten i Iran sørgede for at alle iranere har ret til ejendomsret, forsamlingsfrihed og ytringsfrihed, så ville ingen iranere se sig nødsaget til at flygte, så ville ingen iranere anse selvmord for en bedre skæbne end at blive sendt til Iran, så ville ingen iranere sultestrejke foran andre landes parlamenter, nej så ville Iran være den sikre hjemstavn, som iranere kan vende hjem til når de har været på opdagelse ude i verden.

Held og lykke med det

Med venlig hilsen

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Cadau til dig for at skrive den fine e-mail. Hvor ville jeg dog ønkse at den vil blive læst og forstået!

man. jul. 31, 08:57:00 PM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Mange tak.

Forståelse skal man nok ikke gøre sig forhåbninger om, men det kunne da være ret sjovt at få et svar. Om det så var ayatollahens guide til et underdanigt liv eller undertrykkelse for dummies, så ville det alligevel være sjovt med et svar.

Men mon ikke den mail er røget ind under delete funktionen.

man. jul. 31, 11:55:00 PM 2006  
Anonymous Kim Møller said...

Verden er har brug for mere borgerlig aktivisme. Godt gået.

ons. aug. 30, 08:58:00 AM 2006  
Blogger Scandinavian said...

Jeg har netop opdaget denne blog, takket være et link fra Uriasposten.net. Og jeg er enig i roserne ang. din mail til den iranske ambassade, som jeg finder både velformuleret og saglig foruden uhyggelig godt fundet på.
Men jeg er naturligvis lidt nysgerrig - har du fået nogen som helt reaktion fra ambassaden?

fre. sep. 22, 11:48:00 AM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Nej, desværre har jeg aldrig modtaget nogen former for respons fra den iranske ambassade.

fre. dec. 29, 06:52:00 PM 2006  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home