2006/07/01

Historien om de fem forvirrede svenskere

Det handler selvfølgelig om Roskilde Festival denne gang. Roskilde Politi har sammen med Gert Høj fra Skat (det hedder han altså), beslaglagt 1.700 dåser øl på festivalens først dag ifølge Politiken.

Umiddelbart forestiller man sig at der er tale om en organiseret bande af hælere som har stjålet festivaldeltagernes øl og solgt dem videre.

Tro om igen, øllene der blev beslaglagt var med Politikens ord: ” Rammerne er billige - og ulovlige”. Uha det er godt vi har Gert Høj. Gert fra aktionsgruppen fik heldigvis grebet ind over for det yderst farlige salg. Eller som politiken skriver om der kaotiske situation: ” Glade og tørstige festivalgæster stimler sammen foran en lille vogn fyldt med dåseøl”.

Især blev 5 svenskere godt overraskede over at man ikke måtte tage billige øl med og sælge dem videre (stadig billigt) til deres danske broderfolk. Eller som Gert Høj (på beslaglæggelser) selvtilfreds udtaler til Politiken :” At man nu ud over at betale afgift for øllene også får en bøde og får beslaglagt sine øl, kom som en overraskelse for de fem svenskere, som vi "handlede" med. Jeg håber, at det får dem til at overveje, om det er umagen værd en anden gang”.

Læser man samme historie på DR nyhederne kan jeg nu godt forstå de stakkels forvirrede svenskere. Her af fremgår nemlig at man først bliver pålagt at betale en ølafgift til staten på 24 kr. pr. ramme. Derefter skal de så betale 5.000 kr. i noget Skat kalder for kioskbøde, hvilket er en bøde for handel med øl der ikke er blevet betalt afgift af. Allerede her er den første af de fem svenskere nok rimeligt forvirret, for de er da lige blevet opkrævet 24 kr. i afgift pr. ramme. Den anden svensker er også rimelig forvirret for han troede det kun var rockerne der udstedte dumme bøder. Dernæst skal der også betale 5.000 kr. i overtrædelse af pantlovgivningen. Det er her den tredje svensker bliver forvirret, for hvordan kan en offentlig myndighed opkræve bøder med den begrundelse at man trænger sig en på en privatejet virksomhed forretningsområde. Ja den fjerde svensker bliver også rimelig forvirret, da han høre at det er Hans Christian Schmidt fra Venstre, der som Miljøminister i 2002 gav Dansk Retursystem A/S eneret til at indsamle engangsemballage i Danmark. Den sidste og femte svenske, som utroligt nok ikke endnu var blevet forvirret, måtte også give fortabt, da de fem svenskere oven i de pålagte afgifter og dumme bøder, også skulle betale 2.500 kr. i opbevaringsomkostninger for de beslaglagte øl.

De fem forvirrede svenskere, der hjemme fra havde lært at skik følge land fly, besluttede sig for at vende tilbage i 2008, når Dansk Retursystem A/S eneret udløber. Med dagens begivenheder på nethinden gik de fem forvirrede svenskere til ro i deres iglo telte og drømte om glade og tørstige festivalgæster, der stimler sammen foran en lille vogn fyldt med dåseøl.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home